Connect with us

Sporturi

SPECIAL. Georgiana Marinescu, vocea de aur a folclorului de pe Valea Someşului! GALERIE FOTO şi VIDEO


Chiar vineri, tânăra interpretă de muzică populară aniversează 20 de primăveri, dar şi 15 ani de carieră folcorică, în care ea a urcat de mai multe ori pe podiumul unor festivaluri importante. De ziua sa de naştere, Georgiana va putea fi văzută de fanii şi prieteni într-o emisiune specială, realizată în direct la Hora TV şi la care prezentator va fi Vlăduța Lupău

Era o mogâldeață de fată când a început să cânte. Avea vreo 5 anişori şi era la grădiniţă, când doamnele educatoare i-au descoperit talentul.

La început, Georgiana Marinescu (n. 16 Februarie 1998) a luat muzica… aşa, ca un mod de a petrece timpul liber. Totul a început la Jibou, acolo unde s-a născut, din tată originar din judeţul Vâlcea şi mamă originară din satul Inău (comuna Someş Odorhei).

Când şi-au dat seama că fetiţa are calităţi, părinţii au dus-o la muzică, astfel că din clasa a II-a ea a urmat Cercul de muzică şi dansuri din cadrul Clubului Copiilor din Jibou, sub îndrumarea profesorilor Victor Pintea şi Veroncuţa Pintea.

Începând din clasa a V-a, copila din Jibou a devenit membru al Ansamblului Folcloric “Cununa” din Jibou, condus tot de soţii Pintea.

După terminarea Şcolii Gimnaziale “Lucian Blaga”, a urmat Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, iar cea care şi-a pus amprenta asupra evoluţiei jibouancei pe plan muzical a fost profesoara Rodica Pop-Seling.

Dragostea faţă de folcor a făcut ca, după absolvirea liceului de la Zalău, drumul ei să fie croit tot în muzică. Astfel, tânăra interpretă din Jibou urmează acum Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca – secţia pedagogie muzicală.

În această perioadă, pe lângă Ansamblul Folcloric “Cununa”, Georgiana a colaborat cu diferite alte ansambluri, precum “Doina Chioarului” din Maramreş şi “Someșana” din Bistrița-Năsăud, iar cu cel din urmă chiar a participat anul trecut la un turneu internaţional în Franţa!

În cei 15 ani de carieră muzicală, solista a participat la diferite festivaluri de folclor atât în țară, cât și în străinătate.
Calităţile ei au fost recunoscute pe scena unor concursuri importante, astfel că Georgiana Marinescu se poate lăuda la doar 20 de ani cu premiul 1 la festivalul internațional de folclor “Dorna plai de joc și cântec” de la Vatra Dornei, locul 1 la festivalul național “Ambasadorii Unirii” de la Alba-Iulia, locul 3 la Festivalul național de folclor “Pe fir de baladă” de la Târgu Jiu sau mențiune la festivalul național de folclor “Florile Ceahlăului” de la Piatra Neamț.

Dacă ar fi să vorbesc despre mine, aş sublinia faptul că iubesc muzica, iubesc folclorul și nu mă văd făcând altceva! Cânt pe scenă, dar cânt şi la evenimente. Pe drumul ales am întâlnit oameni frumoşi care m-au îndrumat şi cărora vreau să le mulţumesc cu această ocazie – în primul rând părinţilor, cei care m-au susținut tot timpul necondiţionat. În semn de mulțumire pentru cei care mă apreciază, mâine am organizat o emisiune frumoasă la Hora TV, care va fi prezentată de Vlăduța Lupău chiar de ziua mea!”, a spus Georgiana Marinescu pentru Ştiri din Sălaj.

Aşadar, iubitorii folclorlui sălăjean, în special fanii solistei din oraşul de pe Someş, sunt aşteptaţi vineri seara la Hora TV, de la ora 20.00, la emisiunea specială prezentată de celebra Vlăduţa Lupău.

În viitor, Georgiana Marinescu vrea să scoată un CD, să meargă și în televiziune, iar bineînțeles după ce termină facultatea, să devină profesoară.

 

 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Sporturi