Connect with us

Editorial

EDITORIAL. Ne pleacă performerii şi importăm mercenari

Am spus, o spun şi o să mă repet până când o să vă intre în cap. Aşa zişi aleşi locali care ne cerşiţi voturile din patru în patru ani, până când continuă bătaia de joc faţă de cetăţenii care vă aleg? Până când se continuă risipa de bani cu finanţarea unor echipe sportive care îşi bat joc de banul public, nu toate, în detrimentul unor sportivi care practica sporturi individuale şi care obţin adevărate performanţe sportive.

Alo? Domnilor consilieri, voi ce votaţi când mergeţi la sedinţele în care se aprobă finanţarea? Oare câţi dintre voi ştiţi exact ceea ce votaţi? Oare câţi dintre voi se consultă cu un expert al acestui domeniu? Cred că niciunul din moment ce încă nu s-a făcut public nimic din ruşinosul episod Bosnia dar voi aţi alocat un buget record echipei  de volei ce activează în Divizia A1.

Mă întreb când vom învăţa să ne oprim adevăraţii performeri în Zalău? Alo? Conducerea CSM Zalau aude? Este interesat clubul să aibă în ogradă sportivi valoroşi? Din câte se pare nu, din moment ce niciunul din juniorii de perspectiva ai judeţului nu a ramas în Zalău la terminarea liceului din cauza faptului că nu au primit propuneri de la cel care a fost cândva unul din cele mai puternice cluburi din ţară.

Păcat! Este mare păcat! Am mai scris pe acest subiect, dar sâmbăta seară, când Robert Parge a corectat  recordul naţional al României în proba de 400 de metri mi-a revenit în minte aceasta meteahna sălăjeană şi mi-am propus să vă trag din nou de mânecă pe voi cei care sunteţi conducători. Domnilor de la CSM Zalău, nu este trist faptul că Robert Parge concurează pentru Cluj şi nu pentru Sălaj? Nu este trist că ne lăsăm performerii să plece? Alo? Primare Ionel Ciunt (am mai spus că nu pot să îi spun domn din cauza faptului că m-a minţit în faţa întregului Consiliu Local) nu te doare aşa puţin faptul că echipa finanţată de Primărie a trântit un meci de cupe europene şi acum este unde este în campionat cu jucători care sunt de pe alte meleaguri, iar sportivii din oraş se orientează spre alte meleaguri din cauza faptului că stai impasibil  şi eşti într-un fel sau altul complicele acelui episod numit de noi presa locala “episodul Bosnia”?

Se pare că nu. Pentru voi nu contează decât imaginea proprie şi să vă afişaţi  vis a vis de tribună pentru a vă vedea spectatorii cât de mari finanţatori sunteţi, dar de fapt voi finanţaţi cu banii noştri aceste echipe, nu din propriul buzunar. Este păcat ce se întâmplă, dar sper că Dumnezeu o să vă dea exact aşa cum meritaţi, pentru că Dumnezeu nu se uită că mergeţi la biserici şi mănăstiri, Dumnezeu vă judecă după fapte, iar voi, voi politicienilor, voi şi dacă mergeţi la biserică o faceţi din fatarnicie, şi pentru că tocmai a fost a XXXIII-a duminică după Rusalii  (a vamesului şi a fariseului) nu pot decât să vă compar cu fariseul. Ar fi bine dacă aţi fi ca şi vameşul, dar pentru voi este prea greu. Prea greu de înţeles şi sportul şi pildele biblice. Dacă aţi avea cu adevărat credinţă în Dumnezeu nu aţi face ceea ce faceţi.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial