Connect with us

FOTBAL

SPECIAL. 17 sălăjeni, admişi la instituţiile de învăţământ din cadrul Jandarmeriei Române! LISTA COMPLETĂ cu toţi concurenţii din Sălaj


La examenele desfăşurate în sesiunea ianuarie 2018 pentru pregătirea viitoarelor cadre ale Jandarmeriei, ce au avut loc la Fălticeni şi Drăgăşani, au trecut cu brio 10 tineri din Zalău, 3 din Jibou, 2 din comuna Creaca şi câte unul din comunele Bănişor şi Bobota! Cel mai bun punctaj a fost acumulat de zălăuanii Dan Martin şi Angelo Grama. Pe lista celor admişi se află şi arbitrul divizionar Bogdan Cozorici, dar şi un jucător de la AS Creaca Jac, este vorba despre Flaviu Chiorean

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a recrutat 26 de candidaţi pentru susţinerea concursurilor de admitere, 23 dintre aceştia optând pentru susţinerea examenelor la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi 3 pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.

Concursul de admitere s-a desfăşurat în perioada 13.01-21.01.2018 şi a cuprins: contravizita medicală, verificarea aptitudinilor fizice şi proba de verificare a cunoştinţelor.

În urma susţinerii probelor de concurs, 15 dintre cei 23 candidaţi care au optat pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni au fost declaraţi admişi.

Dintre cei 3 candidaţi înscrişi pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, au fost declaraţi admişi 2 candidaţi.

Pentru sesiunea de admitere ianuarie 2018, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs un număr de 350 de locuri pentru fiecare dintre cele două instituţii de învăţământ.

Să spunem că pe lângă cei 23 de sălăjeni care au optat pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi de la Fălticeni, au fost alte 711 persoane, dintre care şi două categorii mai speciale. Aici vorbim de cinci candidaţii de altă etnie, doi rromi şi trei alte minorităţi. Dintre cei doi rromi, unul din Galaţi a fost declarat admis, la fel şi cei trei din categoria altor minorităţi.

Stagiul de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia, în mod gratuit, de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române. La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizaţi să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei Române.

În ceea ce îi privesc pe candidaţii de la Drăgăşani, să spunem că aici au fost înscrise 900 de persoane, la care li s-au alăturat 3 rromi şi două persoane aparţinând altor minorităţi. De remarcat faptul că toţi cei 3 rromi au fost declaraţi admişi!

Din rândul sălăjenilor care au candidat, Dan Martin şi Angelo Grama au obţinut cel mai mare punctaj, adică 73 de puncte, primul la Fălticeni, iar al doilea la Drăgăşani. Să precizăm că ambii sunt originari din Zalău. Grama a absolvit Grupul Şcolar “Voivodul Gelu”, iar Martin Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”.

Între cei 17 tineri din admişi la cele două şcoli militare, majoritatea sunt din municipiul Zalău (10), dar şi din oraşul Jibou (3), comuna Creaca (2), iar câte unul din comunele Bănişor şi Bobota!

Între sălăjenii care s-au orientat către o carieră militară se află şi Bogdan Cozorici, nimeni altul decât arbitrul divizionar şi care în acest sezon a evoluat şi la Sporting Zalău în Liga a V-a!

Între noii jandarmi se mai află un tânăr implicat în fotbalul mic din Sălaj, este vorba despre Flaviu Chiorean, cel care actualmente este legitimat tot în Liga a V-a, la AS Creaca Jac.

În fine, să mai precizăm că între cei 23 concurenţi din Sălaj s-au aflat şi două reprezentante ale sexului frumos. Din păcate, ele nu vor putea îmbrăca uniforma de jandarm, deoarece nu au fost admise. Dacă Manuela Porfire nici nu s-a mai prezentat la examenele de la Drăgăşani, Manuela Lungu nu a putut trece de probele fizice.

 


Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni:

Dan Martin (Zalău) – admis (73 de puncte)

Marius Codre (Zalău) – admis (66)

Sergiu Colcer (Zalău) – admis (65)

Otniel Chiş (Peceiu – com. Bănişor) – admis (64)

Bogdan Cozorici (Zalău) – admis (60)

Darius Onţiu (Ciglean – comuna Creaca) – admis (58)

Bogdan Moisi (Zalău) – admis (56)

Sergiu Gorgan (Bobota) – admis (55)

Flaviu Chiorean (Jac – com. Creaca) – admis (55),

Raul Almaş (Jibou) – admis (53)

Mihai Mărginean (Zalău) – admis (53)

Raul Ilieş (Zalău) – admis (50)

Cristian Banu (Jibou) –admis (50)

Cătălin Fărcaş (Zalău) – admis (49)

Iulian Turc (Jibou) – admis (48)

Alex Stejerean (Jibou) – neadmis (46)

Vlad Roş (Zalău) – neadmis (46)

Daniel Tout (Cehu Silvaniei) – neadmis (46)

Paul Covaci (Jibou) – neadmis (45)

Vlad Mureşan (Zalău) – neadmis (44)

Crinu Puşcaş (Derşida) – neadmis (36)

Manuela Lungu (Zalău) – nepromovat, nu a trecut probele fizice

Adrian Mocan (Românaşi) – nu a promovat probele fizice

Lista sălăjenilor înscrişi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani:

Angelo Grama (Zalău) – admis (73)

Marius Puşcaş (Zalău) – admis (64)

Emanuela Porfire (Zalău) – nu s-a prezentat


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL