Connect with us

CUPELE EUROPENE

EDITORIAL. Şi totuşi… tot handbalul aduce publicul la Zalău!

De nenumărate ori am avut fel şi fel de discuţii cu oamenii care vin la Sala Sporturilor sau care se dau mari cunoscători de sport şi de performanţă. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar una este să îţi placă sportul şi alta este să-l înţelegi şi să-l pricepi, iar dacă este să mergem şi mai departe, trebuie să cunoşti şi regulile la un sport, mai ales la cel de echipe. Dar să trecem peste asta. Unde vreau să ajung este la ceea ce se întâmplă în sportul de echipe din Sălaj. De multe ori, poate de prea multe ori, echipa de handbal este criticată de unii şi apostrofată de alţii, care spun că este un sport care nu se practică în prea multe ţări şi că aşa şi pe dincolo, dar că voleiul este un sport mult mai popular şi merită toată atenţia.

Ei dragi cititori ai ziarelor de sport vreau să vă fac cunoscute câteva aspecte, iar dacă voi pomeni atletismul aşa… trecător, nu este pentru că am practicant şi practic încă acest sport, este pentru a sublinia ceea ce avem noi în ograda sălăjeană dar nu ştim să apreciem. Dacă ne referim la popularitatea sporturilor, atunci fără să ne cramponăm putem spune că fotbalul este pe undeva numărul 1, dar – să nu uitam un lucru, Federaţia Internaţională de Atletism are afiliate mai multe ţări decât Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU)!

Dar să revenim la… “oile noastre”. Dacă ne uităm la ce bani se investesc în judeţul nostru în volei şi handbal, dar şi la imaginea care o aduc cele două echipe oraşului şi Sălajului atunci putem spune că handbalul este cu zece clase peste volei. De ce? Pentru că handbalul aduce victorii în Europa, iar voleiul ne aduce umilire (Nu am uitat episodul Bosnia şi nici nu o să-l uit aşa cum a uitat Ionel Ciunt şi restul consilierilor locali!).

Stau şi privesc în urmă când echipa de volei era susţinută de un contestat Liviu Ciupe şi cea din ziua de azi. Din păcate, văd o diferenţă mare, dar diferenţa este că atunci se făcea treabă şi acum nu. Atunci eram în , iar acum nu. Atunci sala era arhiplină, iar acum bate vântul.

Revenim la handbal. Lumea spune că nu vine la handbal din cauză că nu-i place să vadă atitudinea lui Tadici, un om coleric care mereu este nemulţumit. Da, acest om este nemulţumit pentru că nu se mulţumeşte cu jumătăţi de măsură, pentru că nu vrea să piardă un joc în faţa unor anonimi, pentru că pentru el există doar victoria. Chiar dacă temperamentul lui coleric a îndepărtat de sala de joc o parte din “iubitorii de handbal”, performanţele echipei conduse de profesor i-a atras pe alţii, iar când spun alţii mă refer la adevăraţii suporteri. Omul vine la sala pentru performanţă, nu pentru antrenor, nu pentru o anumită jucătoare sau un anumit jucător. Iubitorul de sport vine să îşi susţină echipa favorită, iar când aceasta are rezultate numărul suporterilor creşte. La handbal se joacă cu casa închisă în cupele europene şi – uneori – chiar şi în campionat, iar acest lucru spune multe despre ceea ce înseamnă să ai la cârmă un om pasionat şi priceput. Cei ce vor să înţeleagă înţeleg, cei care nu…

Respect pentru performanţele tuturor sportivilor şi echipelor, dar este păcat de ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme la anumite cluburi din Sălaj, iar două dintre ele se numesc FC Zalău şi ACS Volei Municipal Zalău, nimeni altele decât fosta echipă fanion a judeţului la fotbal, iar cea de-a doua – încă – campioana României la volei masculin.

loading...
loading...
Loading...
4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE