Connect with us

TENIS

Ioana Lung, după ce a fost premiată de DJST Sălaj: “Am rămas surprinsă şi profund emoţionată atunci când directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret m-a numit viitoarea Simona Halep”


După ce în anul 2017, tenismena de la Palatul Copiilor Zalău a obţinut nu mai puţin de 19 clasări pe podium, în competiţiile de simplu şi de dublu, eleva lui Mihai Anca s-a arătat emoţionată de faptul că a fost premiată de DJST Sălaj şi mândră de faptul că a fost oarecum comparată cu Simona Halep


Tânăra tenismenă s-a arătat extrem de emoţionată şi de surprinsă de acest premiu primit, însă în acelaşi timp bucuroasă că munca şi sacrificiile depuse încep să fie răsplătite.

“Trebuie să recunosc că a fost o onoare să fiu premiată de către domnul Adrian Fărcaş, ca fiind unul dintre laureaţii anului sportiv 2017. Mai mult, consider că a fost modalitatea perfectă de a finaliza un an foarte bun pentru mine. Nu a fost mereu uşor, dar odată cu timp am învăţat că dacă vreau, se poate şi bucuria succesului este mai mare atunci când te întreci pe tine, atunci când vezi că poţi să realizezi şi ceea ce la un moment dat şi se părea foarte greu. Îmi doresc ca şi anul 2018 să fie la fel de plin de realizări”, a spus Ioana Lung, pentru Sportul Sălăjean.

Rezultatele foarte bune pe care le-a obţinut sălăjeanca la turneele naţionale la care a participat, l-au făcut pe Adrian Fărcaş să o compare pe Ioana Lung cu Simona Halep, fostul lider WTA, până nu demult şi finalista Australian Open de anul acesta, totodată un simbol al României în ceea ce priveşte tenisul de câmp feminin.

La fel precum Simona, Ioana este dornică să depună mult efort şi dând dovadă de seriozitate ştie că este cheia succesului, iar faptul că directorul DJST Sălaj a comparat-o cu Simona Halep, reprezintă o mândrie.

“Am rămas surprinsă şi profund emoţionată atunci când directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret m-a numit <viitoare Simona Halep> şi cred că oricine dacă ar fi fost în locul meu ar fi simţit la fel. Am fost mândră de mine şi de faptul că am câştigat admiraţia domnului director. Simona Halep este un ideal pentru fiecare jucător de tenis, un model de ambiţie, devotament şi echilibru. Este o luptătoare şi o învingătoare. Performanţele ei mă fac să fiu mândră că împărţim aceeaşi ţară şi pasiunea pentru tenis”, a mai spus tânăra tenismenă.

Să spunem că Ioana Lung a început să practice acest sport de la vârsta de şapte ani şi a început să se remarce încă de la primele competiţii.

“După nici doi ani a început să participe la turnee, unde s-a validat încă de la început. Pasiunea a venit cu timpul, nu putem spune că a fost o pasiune de la început. Asta după multă muncă, multă răbdare, pentru că Ioana este un copil foarte docil şi ascultător. Ea ştia că asta trebuie să facă şi asta făcea: mergea în fiecare zi la antrenament, pe lângă toate celelalte activităţi pe care le desfăşura. Şi aşa s-a ajuns aici, rezultate bune după muncă, efort, dăruire şi sacrificii. Putem spune că Ioana este un copil binecuvântat. Păcat că nu avem nicio susţinere financiară, pentru că tot, absolut toate costurile sunt suportate de către noi, părinţii. Sunt convinsă că ar putea ajunge mult mai sus dacă ar avea ajutor şi din altă parte”, a spus Paula Lung, mama Ioanei.


Alte articole pe acelaşi subiect: 

Ioana Lung, premiată de DJST Sălaj, după 19 clasări pe podium în 2017


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS