Connect with us

DIVIZIA A1

O nouă UMILINȚĂ pentru Volei Municipal Zalău și campioana este în afara obiectivului!


La cinci zile după înfrângerea de pe teren propriu cu Steaua, campioana României a fost fără reacție și în derby-ul de la SCMU Craiova și a pierdut cu 3 – 1! După acest rezultat, gruparea de sub Meseș a căzut pe locul 5 și în momentul de față este în afara obiectivului


Cu cel mai mare buget din istorie, Volei Municipal Zalău își dezamăgește fanii de la o etapă la alta. După ce marți a pierdut pe teren propriu cu Steaua, duminică, campioana României a mai suferit o umilință și în deplasarea de la SCMU Craiova, fiind învinsă la capătul unui joc ce a durat patru seturi.

În debutul jocului era greu de crezut că gruparea de sub Meseș nu va scoate ceva din derby-ul cu vicecampioana, mai ales că zălăuanii au început bine și la primul time-out tehnic, scorul era 6 – 8. Craiova a condus pentru prima dată cu 10 – 9, însă Volei Municipal a fost echipa exactă pe faza de atac și la a doua întrerupere tehnică, tabela a arătat 13 – 16. Cu o preluare slabă, elevii lui Dănuț Pascu nu au putut emite pretenții în primul set, iar Volei Municipal s-a distanțat la 16 – 20 după punctul reușit de Rareș Bălean. S-a făcut 18 – 23, iar Pascu a cerut time-out, însă fără efect, deoarce la fileu, Mihalcea a făcut un blocaj bun, iar Rareș Bălean a reușit să închidă setul la 18 – 25.

Lucrurile păreau că se îndreaptă într-o direcție bună, însă situația s-a schimbat radical din setul al doilea. Volei Municipal Zalău a fost de nerecunoscut și a pierdut multe mingi ușoare, astfel că oltenii au profitat și au condus cu 8 – 5 și 16 – 9 la cele două timpuri tehnice. Marian Constantin a încercat să-și redreseze echipa și a fost cât pe ce să reușească, Volei Municipal apropiindu-se la 18 – 16, moment în care Pascu a cerut time-out. Oaspeții au restabilit egalitatea la 20 – 20, dar cu toate că veneau cu moral bun după ce au recuperat din handicapul mare, zălăuanii au căzut în final de set. S-a făcut 23 – 20, Constantin a solicitat întreruperea jocului, dar fără efect, deoarece setul a fost adjudecat de gazde cu 25 – 22.

Nimic nu s-a mai legat în jocul campioanei din setul al treilea când sub fileu a existat parcă o singură echipă, SCMU Craiova.

Leo Dal Bosco a fost de nerecunoscut la preluare, în timp ce Rareș Bălean – chiar dacă a făcut cele mai multe puncte – a arătat că nu se simte în largul său pe postul de universal.

Și blocajul campioanei a fost sub orice critică, iar în aceste condiții, scorul a luat proporții. În setul trei a fost 8 – 6 la primul time-out tehnic, după care s-a intrat cu 16 – 9 la a doua întrerupere tehnică. Pe final, Dimitrov și Stoilovic au servit precum niște începători, direct în fileu, iar văzând slăbiciunile din tabăra adversă, oltenii și-au permis să facă și spectacol, astfel că și-au adjudecat setul la 10 puncte diferență.

Craiova a fost net superioară și în setul al patrulea, reușind să se desprindă la cinci puncte de adversară, 10 – 5. Fără o viziune în joc, Volei Municipal parcă s-a resemnat cu gândul că va pierde și acest joc, scorul devenind 21 – 12! Marian Constantin s-a consumat pe degeaba pe marginea terenului, deoarece elevii săi au fost depășiți la toate capitolele. Gheorghiță a servit în fileu și scorul a devenit 24 – 16, ca mai apoi, fostul jucător al Zalăului – Bogdan Olteanu să facă cu ”AS” și umilința campioanei s-a terminat, setul al patrulea fiind câștigat de către gazde cu 25 – 16!

Situația echipei de volei devine critică, după ce Volei Municipal Zalău a căzut pe locul 5, fiind depășită în clasament de CSM București. În plus, de campioana României – care a ieșit din obiectiv – s-a apropiat și SCMU Craiova la 3 puncte, astfel că dacă lucrurile nu se îndreaptă în perioada imediat următoare, gruparea de sub Meseș riscă să coboare chiar pe locul 6.

Nici programul pare să nu fie de partea grupării zălăuane, care în etapa următoare va juca acasă cu Arcada Galați, după care se va deplasa la CSM București!

 

SCMU Craiova – Volei Municipal Zalău 3 – 1 (-18, 22, 15, 16)

 

loading...
loading...
Loading...
12 Comments

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1