Connect with us

FOTBAL

Sporting Zalău mai face un transfer din Liga a III-a


După ce a obținut semnătura lui Claudiu Băican, guparea de sub Meseș a ajuns la o înțelegere și cu atacantul Gabriel Ionuț Cozea, cel care în turul de campionat a evoluat la Sănătatea Cluj


Noua echipă de fotbal din municipiu și-a început activitatea chiar din Liga a V-a, însă și în ultimul eșalon fotbalistic din Sălaj, gruparea condusă de Doru Matei a avut unele sincope. Ca urmare, Sporting Zalău a terminat turul doar pe locul 4 și se află la patru puncte în spatele liderului Stejarul Sîg.

Cum obiectivul echipei este câștigarea Seriei Vest și promovarea în Liga a IV-a, gruparea de sub Meseș a început în această iarnă să își întărească lotul și a reușit să aducă trei jucători ce au evoluat ultima dată în Liga a IV-a, la CS Crasna, este vorba de Florin Kordiș, Rareș Ciaca și Paul Pintea.

Transferul iernii a fost aducerea lui Claudiu Băican de la Unirea Tășnad, cel care în trecut a mai evoluat la FC Zalău, Olimpia Satu Mare, Săgeata Năvodari, dar și în ligile inferioare din Italia.

În cursul zilei de vineri, zălăuanii au mai dat o lovitură pe piața transferurilor și au reușit să îl transfere pe atacantul Gabriel Ionuț Cozea, care în turul de campionat a evoluat în Liga a III-a la Sănătatea Cluj.

Gabriel Cozea a început fotbalul la LPS Cluj, iar după terminarea junioratului a ajuns la Sănătatea Cluj. De curând, fotbalistul s-a mutat la Zalău și și-a dat acceptul pentru a evolua din retur la Sporting Zalău, cu care speră să ajungă în Liga a IV-a, iar peste doi ani în Liga a III-a.

”Cu toate că ne doream cu toții să terminam turul pe primul loc, eu personal sunt mulțumit de ce am realizat în prima parte a campionatului. Să nu uităm că această echipă a fost încropită în doar câteva zile, dar totuși am reușit să obținem 10 victorii în 13 partide, iar în jocurile în care ne-am împiedicat am avut mari probleme de lot. Astfel, conducerea clubului a decis să transferam câțiva jucători de valoare, pentru a nu mai avea emoții în retur. Sunt convins că jucătorii veniți la echipă vor avea evoluții foarte bune și vor fi decisivi. Florin Kordiș este unul dintre cei mai buni mijlocași din Sălaj, care poate juca în orice moment chiar la nivelul Ligii a III-a, Rareș Ciaca și Paul Pintea sunt doi tineri talentați care pot crește în valoare odată cu ascensiunea echipei, iar Claudiu Băican va fi unul dintre cei mai buni marcatori din județ în retur. Cât despre ultima achiziție, Gabriel Cozea, sunt convins că dacă se va acomoda în cadrul echipei noastre, va deveni surpriza placută a returului de campionat! Toate persoanele cu care am vorbit despre acesta au avut numai cuvinte de lauda la adresa atacantului, iar experiența acumulată la nivelul Ligii a III-a il va ajuta să devină un jucator complet cel putin pentru nivelul județean”, ne-a declarat Robert Goie, delegatul de la Sporting Zalău.

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL