Connect with us

CUPELE EUROPENE

Roxana Rob e noul golgheter de la HC Zalău, atât în campionat, cât și în cupele europene!


Handbalista a marcat cele mai multe goluri pentru gruparea sălăjeană în campionat, dar şi în cupele europene, iar în Cehia – la meciul de la Most – a fost cea mai bună jucătoare din echipa pregătită de Gheorghe Tadici


Deşi este originară din Baia Mare, Roxana Rob (n. 29 mai 1992) a devenit cea mai veche componentă a formaţiei de la poalele Meseşului, handbalista fiind legitimată de HC Zalău încă din anul 2011, adică la finalul junioratului.

În această perioadă, jucătoarea în vârstă de 25 de ani a alternat prestaţiile bune cu perioadele mai nefaste. În ultimii doi ani, însă, Roxana Rob a devenit acea handbalistă pe care o dorea Ghiţă Tadici, încă de când a transferat-o de la CS Extrem.

În sezonul trecut, ea a marcat 82 de goluri în campionat. În această stagiune, maramureşeanca s-a remarcat în mod special în linia de 9 metri, devenit şi cea mai bună marcatoare a Zalăului, atât în campionat, cât şi în cupele europene!

Astfel, în Liga Florilor, interul celor de la HC Zalău a înscris deja 61 de goluri în primele 12 meciuri şi poate termina sezonul cu un “bagaj” de goluri mult mai mare, deoarece campionatul se află doar la finalul turului.

Într-un top al celor mai bună marcatoare a echipei, ea este urmată de internaţionala Ana Maria Dragut (42 de goluri) şi Larisa Tămaş (41 de goluri) şi mai apoi de Andrada Trif (36), Claudia Constantinescu şi Valentina Panici, ambele cu câte 33 de goluri.

Altfel spus, Rob a suplinit absenţa Claudiei Constantinescu, cea care are şi în acest moment are unele probleme medicale, dar a depăşit-o şi pe singura reprezentantă a Zalăului la Campionatul Mondial din Germania. 

35 de goluri în cupele europene, 16 chiar în grupele Cupei EHF

De precizat că noul golgheter al Zalăului îşi arată vivacitatea şi în Europa, deoarece ea a avut cele mai multe reuşite în actuala campanie europeană, înscriind 35 de goluri!

Dintre acestea, 16 au fost marcate în cele trei partide din grupele Cupei EHF. În ultimul joc, în care HC Zalău a câştigat pe terenul campioanei Cehiei, Rob a fost din nou cea mai bună marcatoare a sălăjencelor, trimiţând mingea în plasă de şase ori.

Mai mult, golurile ei au venit în momente cheie, fiind esenţială în câştigarea meciului ce duce HC Zalău pe un loc ce poate duce în sferturile de finală!

Într-un clasament al celor mai bune marcatoare din cupele europene, Roxana Rob este “secondată” tot de Ana Maria Dragut, cu 22 de goluri, iar apoi de Dana Abed Kader (19)   şi Claudia Constantinescu (18) goluri.

Mai multe pe acest subiect, în ziarul Sportul Sălăjean de miercuri, 24 ianuarie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE