Connect with us

Ştiri din Sălaj

HOȚII din biserici. Patru sălăjeni, care au jefuit mai multe lăcaşe sfânte, au fost prinși de polițiștii din județul Maramureș


La adăpostul întunericului, doi tineri din comuna Sălăţig şi doi din Surduc au intrat prin efracţie în mai multe biserici din Transilvania, cu intenţia de a sustrage sume de bani. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sălaj au găsit făptaşii, iar doi dintre ei se află deja la răcoare. Se pare că tot cei patru sălăjeni se află şi în spatele altor spargeri la biserici din Sălaj şi Cluj!


În cursul lunii ianuarie 2018, o bandă de spărgători au şocat opinia, prin jefuirea mai multor biserici din judeţele Sălaj, Cluj şi Maramureş!

“În urma sesizărilor privind comiterea unor furturi din biserici de pe raza judeţului, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor”, spunea Florina Meteş – purtatorul de cuvânt al IPJ Maramureş, la începutul acestui an.

Iată că, la doar două săptămâni distanţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sălaj, au dus la identificarea tâlharilor, care la adăpostul întunericului au spart bisericile ortodoxe din localităţile Buciumi, Şomcuta Mare, Hideaga, Gârdani (județul Maramureş), dar sunt şi sunt suspecţii principali ai spargerilor de la bisericile din Iclod şi Gherla (judeţul Cluj) şi a unora din Sălaj, de la graniţa cu cele două judeţele vecine!

Este vorba de patru persoane din judeţul Sălaj, mai exact doi tineri cu vârsta de 22 şi 28 de ani din comuna Surduc, dar şi două tinere de 21 şi 23 de ani, din satul Mineu (comuna Sălăţig).

Două dintre cele patru persoane au fost deja reţinute pentru 24 de ore şi vor fi prezentate Judecătoriei Baia Mare, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Oamenii legii continuă acum cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în formă continuată pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului comis.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj