Connect with us

DIVERSE

Momente grele pentru o fostă campioană. Gabriela Artene are nevoie de ajutorul nostru!


Fostei internaţionale i-a fost descoperită o tumoare la urechea dreaptă şi are nevoie de două intervenţii chirurgicale la o clinică din Italia. Cum clinica italiană nu a fost de acord cu efectuarea plăţii celor două intervenţii prin Casa de Asigurări de Sănătate, handbalista trebuie să-şi strângă bani pentru a putea efectua intervenţiile necesare


O veste tristă pentru toţi iubitorii sportului din România a apărut recent. Astfel, fosta handbalistă, Gabriela Artene, fostă componentă de bază a naţionalei României a fost diagnosticată cu o tumoră glomică la urechea dreaptă şi are nevoie de două intervenţii chirurgicale.

După ce s-a retras din activitate, Gabi Artene şi-a deschis o şcoală de handbal, la Galaţi, iar problemele “Găboasei”, cum era cunoscută în lumea handbalului au început în anul 2014 la un turneu de junioare 2.

“Agitată pe marginea terenului, dând indicaţii fetiţelor, m-a cuprins ameţeala. M-am aşezat repede pe bancă, să nu care cumva să cad în faţa copiilor”, a spus Gabriela Artene, pentru GSP.

Chiar dacă a fost la medic, diagnosticul iniţial a fost otită, iar problemele i s-au rezolvat pe moment, însă ameţelile au revenit cu timpul, iar fosta handbalistă a început să se îngrijoreze, iar la un RMN efectuat la o clinică din Bucureşti a primit vestea năucitoare.

“Am fot la doctor la Galați și primul diagnostic a fost de otită. Am pus niște picături și totul a trecut, pe moment. Nu am putut să merg să fac un control mai amănunțit, pentru că eram în plin campionat. Am ajuns în martie 2015 la București. La un RMN s-a descoperit că am o tumoră de 3,5 milimetri la urechea dreaptă”, dezvăluie Gabi Artene.

Cu toate că suferă, “Găboasa” preferă să sufere singură, cu greu fiind convinsă de foste colege din handbal să-şi facă public problemele de sănătate. Cea care a postat un mesaj pe pagina personală a unei reţele de socializare a fost Gabriela Talabă, cea care a postat o poză pe jumătate alb-negru şi jumătate color. “Vă întrebați de ce postez o asemenea poză? Pentru că Găboasa, așa cum o știm cu toții, a fost diagnosticată cu o tumoră glomică la urechea dreaptă. Așa cum Găboasa ne-a fost alături, ne-a zâmbit și ne-a încurajat mereu, haideți ca împreună să încercăm să o ajutăm să-și recapete culoarea zâmbetului și să-i dăm șansa de a se opera pentru a i se reda șansa continuării unei vieți în culori!”.

După mai multe căutări, Gabriela Artene a găsit o clinică la Piacenza, în Italia, specializată în astfel de operaţii. Are nevoie de două intervenţii iar suma unei dintre ele se ridică la 13.500 de euro. Italienii nu au fost de acord cu decontarea cheltuielilor prin Casa de Asigurări de Sănătate, iar fosta handbalistă are acum nevoie de bani pentru a putea efectua cele două operaţii. “Orice sprijin material, oricât de mic, este binevenit. Vă suntem recunoscători pentru acest lucru”, a mai scris pe contul său de socializare Gabriela Talabă.

Să reamintim faptul că Gabriela Artene a reuşit să se claseze cu naţionala României pe locul 4 la Campionatul Mondial din 1993, iar la echipele de club a bifat nu mai puţin de trei semifinale de Cupa EHF, în 1997, 1998 şi 1999, pe când evolua la Oţelul Galaţi, formaţie pentru care a activat timp de mai bine de 15 sezoane. În carieră, “Găboasa” a mai trecut pe la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Remin Deva şi Poli Timişoara, câte un sezon la fiecare.

Cât despre şcoala sa de handbal, denumită Handbal Art, Artene se poate lăuda cu o campioană mondială. Este vorba despre Alexandra Dindiligan, o extremă stânga, la fel ca şi Artene, care în 2014 a cucerit cu naţionala de junioare U 17 a României titlul mondial. În prezent, în Liga Florilor activează două jucătoare formate la şcoala de handbal a Gabrielei Artene, Nicoleta Tudor, la SCM Craiova şi Lăcrămioara Câlici de la CSM Roman.


Conturile deschise pe numele Gabrielei Artene la Banca Transilvania:

lei – RO44 BTRL RONC RT04 2982 4101

euro – RO91 BTRL EURC RT04 2982 4101


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE