Connect with us

Fără categorie

SPECIAL. Comuna Marca se mândreşte cu o medaliată la Europene! GALERIE FOTO


În doar trei ani de activitate, karateka Andreea Szilaghi a cucerit cinci trofee și 30 de medalii, ultima și cea mai importantă fiind “bronzul” de la Campionatul European din Cehia, desfăşurat în luna decembrie


Are doar 12 anişori şi de trei ani practică  cu succes karate modern. Născută în Marca – o comună mărginaşă a judeţului Sălaj, aflată la 54 de kilometri de municipiul Zalău şi la aproape 30 de kilometri de Şimleu Silvaniei, copila s-a legitimat la CS Good Dragon Marghita.

Acum, Andreea Nadia Szilaghi  (n. 10 august 2005) se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Takacs Mihaly la Suplacu de Barcău, acolo unde clubul bihorean are o mică secţie.

Deşi vine din mediul rural, dragostea faţă de sport este mare, astfel că sălăjeanca noastră a participat deja la competiţii importante şi chiar a urcat pe podium!

Astfel, după ce a fost prezentă la mai multe concursuri interjudeţene, sălăjeanca legitimată în judeţul Bihor s-a calificat la Campionatele Naţionale, dar şi Campionatele Europene şi la Campionatul Mondial!

 

Ioan Şumălan – primarul comunei Marca: “Puţine localităţi din judeţul Sălaj se pot mândri cu asemenea performanţe precum cele realizate de Andreea Szilaghi”

După multă muncă şi multe sacrificii, Andreea a început să cucerească medalii, iar în toamna anului trecut a reuşit să urce pe podiumul Campionatului European de Karate Shotokan WSF din Cehia! O performanţă notabilă pentru sportivă, dar şi pentru comunitatea locală, cu atât mai mult cu cât la Marca nu prea se întâmplă nimic în plan sportiv.

Tocmai pentru aceasta, autorităţile locale s-au gândit să o sprijine pe micuţa sportivă.

“Puţine localităţi din judeţul Sălaj se pot mândri cu asemenea performanţe. Iniţial, am vrut să îi oferim un sprijin financiar pentru participarea la competiţii, pentru că – vă daţi seama – ea a fost prezentă la numeroase concursuri şi fiecare deplasare costă. Între timp, până la şedinţa de Consiliu Local, tânăra a obţinut locul trei la Europene şi astfel am decis să o premiem cu suma de 2.500 de lei. Suntem bucuroşi să avem un aşa sportiv în comună şi ne mândrim cu ea”, a spus primarul Ioan Şumălan.

Andreea Szilaghi: “Cea mai importantă medalie este bronzul de la Europenele, iar vreau rezultate mult mai bune!”

În vara anului trecut, cu ocazia popularului festival “Plăcinta Marcanului”, sătenii au avut posibilitatea de a vedea pe scenă o parte dintre ceea ce poate face multipla medaliată pe tatami, iar Andreea a fost mândră că consătenii au apreciat-o.

“Acum sunt în clasa a şasea şi de trei ani practic karate la CS Good Dragon Marghita. Antrenamentele le fac la Suplacu de Barcău, dar am început să participt la competiţii interjudeţene, la Campionatele Naţionale, am două participări la Campionatele Europene din Ungaria şi Cehia, dar şi la Campionatul Mondial din Bulgaria. Până în prezent, am în total cinci trofee şi 30 de medalii, dintre care 10 sunt de aur! Cea mai importantă medalie este bronzul de la Europenele din anul 2017. Şi la Naţionale am trei medalii de bronz şi nu am de gând să mă opresc aici! Vreau rezultate mult mai bune!”, a declarat sportiva pentru Sportul Sălăjean, nu înainte de a preciza că ar putea să se pregătească la Şimleu Silvaniei, în momentul în care va ajunge la liceu.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 ianuarie.  

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie