Connect with us

Ştiri din Sălaj

DNA a pus sechestru pe una dintre clădirile istorice din centrul Zalăului


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus sub sechestru bunurile firmei SIM CONSULTING într-un dosar ce priveşte accesarea fondurilor europene. Printre clădirile pe care s-a pus sechestru se numără şi clădirea care adăpostea cândva Librăriile Sălajului de lângă sediul DSP


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus sechestru pe o clădire importantă din centrul oraşului.

Este vorba de fosta clădire care găzduia “Librăriile Sălajului” înainte de 1989, situată peste drum de fostul Hotel Carpaţi (astăzi sediul pentru PN) şi lipită de sediul Medicinei Legale, al Tineretului Naţional Liberal şi al Bibliotecii Judeţene.

Dosarul are la bază fraudarea unor fonduri europene.

În rechzitoriul procurorilor se arată că la data de 12 noiembrie 2012, între Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și inculpata S.C. Sim Consulting S.R.L. s-a încheiat un contract de finanțare ce avea ca obiect acordarea unei finanțării nerambursabile pentru implementarea proiectului intitulat: Amenajarea Centrului de Afaceri „Smart Business Center” în municipiul Zalău.

În vederea achiziției de lucrări de construcții în cadrul proiectului menționat, inculpata S.C. Sim Consulting S.R.L. a urmat procedura cererii de oferte, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai mic, în urma căreia a fost desemnată câștigătoare o altă societate comercială din oraş. Acest lucru a fost posibil prin fraudarea procedurii de către inculpata Crecan Sonia Natalia care a întocmit și depus cererile cu oferte, printre care și cea a respectivei societăţi.

Procurorii DNA spun că S.C. Sim Consulting S.R.L. a încasat de la Autoritatea Contractantă în total 997.921,31 lei.
Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 909.331,45 lei (diferența de 88.589,86 lei fiind recuperată de la inculpata S.C. Sim Consulting S.R.L.) şi că n cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin S.C. Sim Consulting S.R.L.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj