Connect with us

FOTBAL

Bogdan Unguruşan începe anul cu gândul la play-off-ul Ligii 1: “La FC Botoşani suntem uniţi şi avem forţa să ne calificăm”


Fundaşul zălăuan are o perioadă bună şi cu echipa din Moldova cu care poate obţine o nouă performanţă notabilă, calificarea în faza superioară a campionatului


Fie că a jucat la Universitatea Cluj sau Pandurii Târgu Jiu, Bogdan Unguruşan a fost un jucător de bază, chiar şi căpitan la cele două grupări cu care a evoluat ani buni în Liga 1. În iarna trecută, fundaşul zălăuan a ajuns la FC Botoşani unde la scurt timp s-a integrat în echipă, iar acum este pe cale să bifeze o nouă performanţă notabilă şi cu gruparea din Moldova. Deşi în vară au avut loc unele plecări importante de la FC Botoşani, trupa antrenată de Costel Enache a fost surpriza plăcută a turului şi după primele etape a fost  chiar lider în Liga 1!

Gruparea din Botoşani s-a menţinut în primele locuri, iar după 22 de etape ocupă loc de play-off fiind clasată pe poziţia a cincea, cu un punct avans faţă de Dinamo, care se află pe locul 7.

“Am avut un an bun la FC Botoşani, mai ales în prima parte din acest campionat, cu excepţia ultimelor trei etape când am pierdut. Bine că s-a întrerupt campionatul atunci şi am avut timp să ne revenim. Ce am reuşit până acum se datorează unităţii de grup, care cred că a făcut diferenţa, fiindcă valoric nu putem spune că suntem peste celelalte echipe care sunt în locurile de play-off”, ne-a declarat Bogdan Unguruşan.

Patru etape au mai rămas de jucat din sezonul regulat iar FC Botoşani este la mâna ei şi mai are de jucat cu Juventus Bucureşti, Poli Iaşi, Viitorul Constanţa şi Gaz Metan Mediaş. Pentru a nu avea emoţii în privinţa calificării, moldovenii şi-au întărit lotul şi sub comanda lui Costel Enache au ajuns Vlad Achim, Cătălin Golofca, Mircea Axente, Florin Acsinte şi Bojan Golubovic. A plecat în schimb Laurenţiu Buş care a ajuns tot la o pretendentă de play-off, este vorba de Astra Giurgiu.

“După achiziţiile care s-au făcut în aceste zile, lotul este mai puternic şi avem forţa să ne calificăm în play-off. Cel mai important este să câştigăm primul meci, fiindcă dacă vom reuşi acest lucru vom lua o opţiune importantă pentru calificare. Pentru toţi ar fi o performanţă notabilă calificarea în play-off,  ţinânt cont de salariile şi condiţiile care sunt la alte echipe faţă de ce există la noi”, a mai spus Bogdan Unguruşan.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL