Connect with us

Feminin

O nouă jucătoare importantă de la Olimpia Cluj şi Naţională a făcut pasul către un campionat puternic din Europa!


După ce în urmă cu puţin timp, Ştefania Vătafu a făcut pasul spre Primera Divison, prima ligă din Spania, când a semnat cu UDG Tenerife, a venit rândul Adinei Giurgiu să lase Olimpia Cluj pentru o nouă experienţă, în Serie A


Fotbalistele românce sunt la mare căutare în acest moment în rândul echipelor din campionatele puternice ale Europei. Astfel, în urmă cu aproximativ o săptămână, ziarul nostru scria despre transferul Ştefaniei Vătafu, sub formă de împrumut, de la Olimpia Cluj la UDG Tenerife, în prima ligă din Spania.

După acest transfer, o altă fotbalistă a Olimpiei Cluj a făcut pasul în această săptămână spre un campionat puternic. Este vorba despre Serie A, prima ligă din Italia. Astfel, Adina Giurgiu (n. 17 august 1994) a devenit nouă jucătoare a clubului Sassuolo.

Giurgiu evoluează pe postul de mijlocaş şi este componentă a lotului Olimpiei Cluj încă din anul 2011. De atunci şi până în prezent, Adina Giurgiu a reuşit să câştige alături de gruparea clujeană nu mai puţin de 9 trofee, 6 campionate ale României şi trei Cupe ale României. Din 2010, fotbalista a trecut pe la toate Naţionalele de tineret, iar din 2013 este componentă a Naţionalei de seniori.

Ajunsă la 23 de ani, Adina Giurgiu va evolua la Sassuolo sub formă de împrumut până în vară. Să spunem că la gruparea italiană fotbalista nu va fi singura româncă din lot, deoarece înainte de sărbători, la formaţia din Peninsulă a ajuns şi Laura Rus, una dintre cele mai experimentate fotbaliste din ţara noastră.

Rus joacă pe postul de atacant şi a venit la Sassuolo după ce în utlima perioadă a evoluat în prima divizie din Cipru, la Apollon Limassol, fiind şi o componentă de bază a Naţionalei României de fotbal. De menţionat este şi faptul că în sezonul 2012-2013, Laura Rus a fost golghetera Ligii Campionilor, cu 11 goluri marcate.

“Acest transfer este un nou început şi sper să fie unul cât mai bun. Sunt foarte încântată de şansa aceasta. La noul club îmi propun să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a fi cât mai bună şi pentru a îi face mândri cu alegerea făcută.  Eu şi Laura Rus ne-am întâlnit şi la Naţională, deci nu ar fi o noutate! Mă bucur că suntem două românce într-o echipă din străinătate”, a spus Adina Giurgiu, pentru Sportul Sălăjean.

Să mai spunem că deşi Laura Rus a debutat pentru noua sa echipă în victoria la limită obţinută de Sassuolo în faţa celor de la Lavagnese, scor 1 – 0, în Cupa Italiei, Adina Giurgiu va avea ocazia să debuteze sâmbătă, când Sassuolo se va deplasa la Verona, pentru duelul cu echipa locală.

Juventus domină acest sezon de Serie A, fiind echipa care ocupă „fotoliul de lider” şi singura formaţie neînvinsă după 9 etape, urmată în clasament de Brescia, la trei puncte distanţă. Sassuolo ocupă în prezent ultimul loc în clasament, dar cu noile achiziţii, speră să scape de „zona fierbinte”, mai ales că până la primul loc care asigură prezenţa în Serie A şi în sezonul viitor este de doar şase puncte.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Feminin