Connect with us

DIVIZIA A1

EXCLUSIV. Campioana CS Volei Municipal a rămas fără unul dintre cei mai buni jucători


Chiar în primele zile ale Noului An, Zalăul a primit o mare lovitură. Într-un moment în care a cam pierdut contactul cu podiumul, gruparea sălăjeană s-a despărţit de cel mai experimentat voleibalist. După aproape nouă sezoane la poalele Meseşului, în care a cucerit nu mai puţin de 11 medalii – între care patru de AUR, liberoul Adrian Feher a decis să părăsească echipa pregătită acum de Marian Constantin


În acest sezon, autorităţile locale au alocat cel mai mare buget din istoria voleiului sălăjean, pentru ca CS Volei Municipal să îşi poată păstra titlul naţional cucerit în anul 2017.

Din păcate, echipa pregătită de Marian Constantin a avut o primă parte a sezonului, terminând anul pe locul 4, departe de podium. Cu toate acestea, Zalăul a avut şi câţiva jucători, care s-au  ridicat la nivelul aşeptat de fani.

Contrar aşteptărilor, cei mai buni au fost românii din lot – în special zălăuanii Rareş Bălean şi Adrian Feher – şi nu străinii pe care clubul a cheltuit în vară o căruţă de bani! Astfel,  la doar 20 de ani, Rareş Bălean a fost jucătorul care a făcut cele mai multe puncte pentru campioana României, în timp ce Adrian Feher a fost nelipsit din echipa ideală a campionatului, într-un top întocmit etapă de etapă de Federaţia Română de Volei. 

Într-un moment în care conducerea trebuia să caute soluţii pentru a acoperi “plombele”  venite ca urmare a plecării unor jucători, precum Adrian Gontariu sau Mathias Valkiers, antrenorul Marian Constantin şi preşedintele Vasile Coţa trebuie să caute acum o soluţie viabilă şi pe postul de libero. Aceasta, după că Adrian Feher a anunţat conducerea că vrea să părăsească echipa, deşi el mai avea contract până la finalul stagiunii, dar şi un acord până în vara anului 2019.  

“M-am despărţit de Zalău după opt ani şi jumătate, perioadă în care am trăit momente extraordinare, unele chiar unice! Acum, am simţit însă că nu mai pot aduce acel plus valoare, de care echipa avea nevoie pentru a putea să se bată pentru câştigarea titlului naţional. Eu cred că la CS Volei Municipal e nevoie de sânge proaspăt, astfel că pe postul de libero poate evolua un jucător ce poate face mai mult decât am făcut eu.  Joi seara, am avut o discuţie cu conducerea  şi ne-am despărţit pe cale amiabilă. Pe această ocazie, vreau să le mulţumesc  sălăjenilor pentru susţinerea de care am beneficiat în aceşti ani frumoşi de la Zalău”, a declarat Adrian Feher pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Aşadar, cel mai vechi component al echipei de volei a Zalăului se desparte de CS Volei Municipal, lăsând în urmă prima calificare pentru o formaţie românească în grupele Ligii Campionilor sau un sfert de finală în cupele europene cu CS Remat Zalău, dar şi 11 trofee naţionale!

Mai exact, patru medalii de aur, trei de argint, una de bronz, dar şi Cupa României de trei ori, fiind singurul voleibalist din istorie, care a cucerit patru titluri naţionale la poalele Meseşului (trei cu CS Remat Zalău şi unul cu CS Volei Municipal)!

Loading...
loading...
Loading...
4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1