Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Patru braconieri au fost prinşi de Revelion cu cinci tone de peşte pescuit ILEGAL


Înainte de trecerea în noul an, oamenii legii se pot lăuda cu o captură impresionantă. Au confiscat 5,4 tone de peşte de la patru braconieri din judeţul Tulcea


La finele anului 2017, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică polițiștii au continuat acțiunile pentru protejarea fondului piscicol.

Astfel, au fost efectuate 231 de acțiuni și controale pe parcursul cărora au fost verificate 246 de societăți comerciale, amenajări piscicole, piețe și târguri.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 9 persoane și au aplicat 329 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 114.035 de lei.

Un caz aparte este cel din judeţul Tulcea.

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” din cadrul Direcției de Ordine Publică au depistat patru bărbați din Tulcea, bănuiți că ar fi desfășurat activități de pescuit comercial ilegal, capturând 5.457 de kg. de pește.

În cauză, polițiștii au întocmit 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de pescuit comercial  fără licență sau autorizație de pescuit, faptă prevăzută și pedepsită de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Pescuit și Vânătoare