Connect with us

HANDBAL

Ana Maria Dragut, cea mai bună handbalistă din Sălaj!


Jucătoarea celor de la HC Zalău a ocupat locul 3 în clasamentul celor mai buni sportivi ai judeţului, întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în acest final de an


La fel cum s-a întâmplat în fiecare an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a întocmit un clasament al celor mai buni sportivi la sporturile olimpice, neolimpice şi al celor mai bune echipe din judeţ. În clasamentul sporturilor olimpice, pe primul loc a fost Paula Todoran, urmată în clasament de Adrian Popuţea, iar podiumul a fost completat de Ana Maria Dragut, handbalista celor de la HC Zalău.

Să spunem că până anul trecut, handbalul a lipsit din acest clasament întocmit de DJST Sălaj, ultima prezenţă a sportului de pe semicerc în acest clasament fiind cea a Ramonei Farcău, Valeriei Motogna, Terezei Tamaş şi Roxanei Gatzel, cele patru handbaliste, împărţind primul loc în clasament, după ce în 2005 cucereau medaliile de argint alături de naţionala României la Campionatul Mondial, ele fiind legitimate la HC Zalău.

“Seceta” aceasta a fost oprită anul trecut de Valentina Panici, cea care “şi-a făcut loc” printre laureaţii anului sportiv 2016 în judeţul Sălaj. Şi în acest an, HC Zalău are o reprezentantă, de această dată, în top şi-a făcut loc Ana Maria Dragut. Handbalista ajunsă la HC Zalău în vara anului trecut a avut un an 2017 foarte bun, fiind convocată în premieră şi la echipa Naţională, de la acţiunile căreia a fost nelipsită de atunci.

A fost singura reprezentantă a celor de la HC Zalău în topul de final de an realizat de DJST Sălaj. Această clasare se datorează şi faptului că în vară, Dragut a cucerit medalia de bronz cu HC Zalău, însă a participat şi cu România la Campionatul Mondial din Germania, din acest final de an, acolo unde a avut o prestaţie bună, fiind marcatoarea a 9 goluri. Din păcate, drumul către medalii s-a oprit brusc, Naţionala noastră fiind eliminată în optimi.

Să spunem că datorită prezenţei handbalistei la Mondial, cei de la DJST au programat atât de târziu Gala “Laureaţii anului sportiv 2017 în judeţul Sălaj”. De precizat că această clasare pe podium a Anei Maria Dragut în clasamentul celor mai buni sportivi ai Sălajului în acest an a fost posibilă şi datorită faptului că cei de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret au dat un bonus important pentru a putea puncta mai bine şi a intra în top.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL