Connect with us

Pescuit și Vânătoare

În ajun de Crăciun poliţiştii au confiscat 750 de kilograme de peşte de la braconieri


Poliţiştii au desfălurat înainte de sărbătorile de iarnă o amplă acţiune împotriva braconierilor. Au fost aplicate 411 de amenzi şi au fost confiscate 750 de kilograme de peşte obţinut prin braconaj


Cu câteva zile înaintea Crăciunului, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică a Poliției Române, polițiștii au acționat pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului.

Au fost organizate 300 de acțiuni punctuale, fiind verificate 116 societăți comerciale de comercializare a peștelui și a produselor din pește, 36 de amenajări piscicole/asociații de profil și 205 piețe sau târguri.

În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au constatat în flagrant delict 10 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pentru care sunt cercetate 6 persoane și au aplicat 411 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 200.000 de lei.

De asemenea, au indisponibilizat și confiscat 750 de kg. de pește proaspăt dobândit prin braconaj, 24 de plase de pescuit tip setci monofilament și 4 plase de pescuit tip setci din fir textil, conform unui comunicat al Poliţiei Române.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Pescuit și Vânătoare