Connect with us

BOX

Claudiu Băican a “debutat” în box 


Fostul portar de la FC Zalău a luptat la ediţia din acest an a Cupei “Meseşul”


Cupa “Meseşul” nu a fost o competiţie importantă  doar pentru copiii de la CSM Zalău, ci şi pentru un alt zălăuan care s-a apucat recent de acest sport. Astfel, după ce a îmbrăcat cu succes tricoul unei formaţii din Liga 1 din România, dar şi al celor de la Benevento Calcio din Italia sau Olimpia Satu Mare şi FC Zalău, Claudiu Băican, căci despre el e vorba, s-a reorientat după despărţirea de Unirea Tăşnad şi a lăsat deoparte fotbalul, cel puţin deocamdată.

Astfel, de ceva timp, Claudiu Băican se pregăteşte cu maestrul Ioan Dragoş de la CSM Zalău, iar în weekend-ul trecut chiar a evoluat într-un meci la Cupa “Meseşul”.

Este vorba despre un meci demonstrativ, ce nu a contat pentru competiţie, în care Băican s-a luptat cu Cristian Pop. Cei doi “pugilişti” nu sunt legitimaţi la Federaţia Română de Box şi din această cauză meciul a fost demonstrativ. fără decizie.

Cu toate acestea, Claudiu Băican a avut o evoluţie bună în această partidă şi chiar a impresionat, fiind apreciat de cei care l-au văzut boxând pentru prima dată, într-o posibilă carieră în box, chiar dacă s-a apucat de acest sport la 29 de ani. Limita de vârstă până la care poţi boxa la amatori este de 40 de ani, în timp ce la profesionişti nu există o astfel de limită.

“Claudiu Băican s-a comportat bine, la 29 de ani şi iată că boxul se face şi la vârste mai înaintate. A făcut o demonstraţie frumoasă, la categoria grea. Ambii aveau vizitele medicale efectuate, însă nu erau legitimaţi la Federaţie. Totuşi, dacă cei doi vor fi serioşi şi au intenţi seriose, vor fi legitimaţi la CSM Zalău. Pot să mai spun că Băican a făcut o demonstraţie bună, are calităţi, mobilitate, însă mai are de muncă, deoarece încă nu are reflexele pe care ar trebui să le aibă un boxer. Adică să simtă când loveşte adversarul, să se deplaseze coerent în ring, dar oricum, se vede că a făcut sport şi are potenţial”, a spus Ioan Dragoş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX