Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Polițiștii au confiscat dintr-un magazin 200 de kilograme de pește obținut prin braconaj


Peștele a fost confiscat dintr-un magazin din Roman, județul Neamț, după ce, reprezentanții unității economice nu au putut prezenta actele de proveniență 


Polițiștii din Neamț au efectuat pe 9 decembrie verificări la mai multe societăţi comerciale din municipiul Roman, pentru verificarea provenienţei peştelui şi produselor din peşte comercializate.

În urma verificărilor, la punctul de lucru al unei societăți , polițiștii au identificat și ridicat 200 kg. de peşte viu, din specia păstrăv, pentru care nu existau documente de provenienţă.

De asemenea, a fost identificată o cantitate de peşte care se afla spre vânzare cu denumirea de “scrumbie sărată”. Solicitându-se reprezentantului societăţii documentele de provenienţă pentru cantitatea de scrumbie comercializată, au fost prezentate mai multe facturi, pentru diferite cantităţi de peşte, specia hering – congelat.

Totodată, într-un recipient de inox au fost identificate alte 105 kg. de hering, decongelat, acoperit cu sare, ce urma a fi comercializat ca scrumbie sărată. Întreaga cantitate a fost confiscată, sigilată şi predată, de organele de specialitate, în vederea distrugerii autorizate.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, procesarea, fără drept, de produse obţinute din pescuit şi acvacultură şi deţinerea, comercializarea de peşte fără documente legale de provenienţă.

Cele 305 kg. de peşte au fost confiscate, dintre care 105 kg. de hering urmează a fi distrusă de o societate specializată în acest sens.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Pescuit și Vânătoare