Connect with us

ARTE MARTIALE

Judoka Marieta Pop, “aur” la un concurs internaţional!


Sportivii de la CS Vidalis Zalău, pregătiţi de Ştefan Radics au concurat la două concursuri în decurs de o săptămână şi la ambele câte un sportiv de la clubul sălăjean a urcat pe podium


CS Vidalis Zalău se poate mândri cu mulţi sportivi talentaţi şi care încep să obţină rezultate în acest final de an. După ce – în urmă cu aproximativ o lună de zile, Marieta Pop a reuşit să câştige turneul internaţional Cupa “Mureşul Cis Gaz” de la Târgu Mureş, judoka pregătită de Ştefan Radics nu s-a dezminţit şi a cucerit o nouă medalie. Astfel, recent, în Satu Mare a avut un nou turneu internaţional. Este vorba de ediţia a XXII-a a Cupei “Unio Satu Mare”.

La turneul din judeţul vecin au participat peste 350 de sportivi din patru ţări, precum şi din mai multe judeţe ale ţării. La ediţia din acest an a Cupei “Unio Satu Mare”, CS Vidalis Zalău a participat cu 11 copii, însă printre aceştia s-au numărat şi şase debutanţi. Emoţiile primului concurs şi-au spus cuvântul pentru mulţi dintre aceştia.

Totuşi, Marieta Pop, sportivă care începe să-şi facă un nume în judeţ a reuşit să se întoarcă acasă cu o medalie. Nu este vorba de orice medalie, ci de cea mai preţioasă, cea de aur. Astfel, concurând la categoria de greutate +52 kg, la U 11, Marieta a avut un concurs foarte bun şi în final a cucerit locul 1.

Tudor Conţ, pe podium la Huedin

După ce a participat la Cupa “Unio Satu Mare”, sportivii de la CS Vidalis au concurat la un alt concurs, de această dată în judeţul Cluj, este vorba despre ediţia a X-a a Cupei “Judo Club 1983” de la Huedin. Ediţia din acest an a concursului a strâns 170 de sportivi, veniţi din mai multe judeţe ale ţării, inclusiv reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj.

La acest concurs, CS Vidalis a concurat cu patru sportivi, însă aceştia au fost sub categoria de vârstă. În concurs, cea mai mică categorie de vârstă acceptată a fost 2005 – 2006 şi 2003 – 2004, iar sălăjenii prezenţi în competiţie au fost născuţi în 2006 şi 2007. Din păcate, au fost şi mici probleme pentru judoka sălăjeni. Astfel, după două meciuri disputate, Marieta Pop a fost nevoită să abandoneze competiţia din cauza unor probleme de sănătate. Să spunem că totuşi, CS Vidalis a reuşit să cucerească o medalie în cadrul competiţie de la Cluj.

Astfel, la categoria 46 kg, la U 12, Tudor Conţ a reuşit să urce pe podium, ocupând locul 3. De menţionat este faptul că fiecare sportiv a beneficiat şi de un pachet ce a constat într-o masă de prânz, iar la final, organizatorii le-au oferit sportivilor un tort de aproximativ 35 de kilograme, din care au servit câte o felie fiecare.

“A fost o organizare foarte bună. Tudor a luptat bine şi a câştigat două meciuri, pe celelalte două le-a pierdut doar la puncte şi aşa a ieşit pe locul 3, fiind un rezultat bun”, ne-a spus Ştefan Radics.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE