Connect with us

BOX

INEDIT. Claudiu Băican, polisportivul: După ce a participat la un turneu de jiu-jitsu, fostul portar de Liga I urcă în ring pentru o partidă de box!


Fotbalistul originar din Zalău revine în prim-plan. Acum, însă, nu cu paradele sale dintre buturi, ci cu decizia sa de a intra în competițiile de contact! După ce în week-end s-a bătut la propriu într-un turneu din Cluj-Napoca, portarul în vârstă de doar 29 de ani urcă acum în ring la Cupa “Meseşul”. Să spunem că fostul goal-keeper de la FC  Zalău sau Unirea Tăşnad a mai avut şi alte activităţi sportive, deoarece el este… atacant la echipa Dia Guard Divino, nimeni alta decât campioana  Sălajului la minifotbal. Recent, până să îşi găsească un nou contract ca jucător, Băican a devenit şi antrenor cu portarii la CS Atletic Zalău


Cariera lui Claudiu Băican în fotbal a început la juniorii de la Armătura Zalău, după care portarul zălăuan a ajuns în curtea celor de la CFR Cluj. Ascensiunea sa a început în ligile inferioare din Italia, la Benevento, iar în anul 2014, Băican a revenit în România şi a avut ocazia să apere în Liga 1 la Săgeata Năvodari!

FC Zalău şi Olimpia Satu Mare au fost următoarele grupări pentru care a evoluat portarul zălăuan, iar după ce gruparea de sub Meseş s-a desfiinţat, Băican a ales să semneze cu Unirea Tăşnad. Aventura sa la formaţia nou-promovată s-a terminat după câteva luni, iar acum zălăuanul se concentrează pe un alt sport, mai inedit, care nu are nimic în comun cu fotbalul.

Pasionat de arte marţiale, Claudiu Băican s-a antrenat pe acest domeniu de mai bine de un an, iar ca şi îndrumător l-a avut pe cel mai bun sportiv al Sălajului – Călin Marincaş, instructorul de la CS Seiko Zalău.

La finalul săptămânii trecute, zălăuanul a şi debutat în noua sa activitate sportivă, la un turneu de jiu-jitsu de la Cluj-Napoca, unde și-a făcut debutul pe tatami! Zălăuanul vrea să pună mare accent pe acest sport şi îşi doreşte ca în viitorul apropiat să intre în luptele MMA!

Pentru a se perfecţiona în toate domeniile, fostul portar de la FC Zalău va participa la finalul săptămânii şi la un meci de box în cadrul Cupei “Meseşul” ce va avea loc la Zalău, mai exact vineri după-amiază la Sala de sport de la LPS “Avram Iancu”.

“Îmi doresc să intru în luptele MMA, iar sâmbătă am avut primul meci de jiu-jitsu, o luptă la sol, practic un complex între lupte şi mai multe tehnici. Nu m-am aşteptat să fie atât de greu, dar mi-a plăcut foarte mult. Voi participa şi la un meci de box de la Cupa Meseşul, fiindcă vrea să  mă perfecţionez şi să pot intra în circuit. Este o pasiunea de a mea pe care vreau să o dezvolt”, ne-a declarat Claudiu Băican.

Claudiu Băican devine şi antrenor de fotbal!

Chiar dacă şi-a încheiat contractul cu Unirea Tăşnad, Claudiu Băican nu poate sta departe nici de fotbal. După ce a decis să revină acasă, fostul portar de la FC Zalău a aceptat o nouă provocare şi a devenit antrenor la CS Atletic Zalău, unde urmează să preia o grupă de juniori. Totodată, Băican va fi şi antrenor cu portarii la CS Atletic Zalău.

“Voi antrena o grupă de juniori, dar în acelaşi timp mă voi ocupa şi de pregătirea portarilor. Vreau să rămân acasă şi îmi voi dedica timpul cu pregătirea juniorilor, dar şi cu sportul pe care  tocmai l-am început”, ne-a precizat Băican.

Să mai spunem că Băican poate fi numit un polisportiv, având în vedere că el activează şi în Campionatul Judeţean de Minifotbal la Dia Guard Divino – actuala campioană a Sălajului – şi o face foarte bine chiar pe terenul de joc, având marcate trei goluri pentru campioana Sălajului. În sezonul trecut, fotbalistul a evoluat şi pentru Autoland Hosu.   

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX