Connect with us

TENIS

Eric Verdeş a ajuns în sferturi la Circuitul Naţional de la Oradea


Tenismenii din judeţul nostru nu au impresionat la Circuitul Naţional de pe Criş şi s-au întors acasă fără medalii în probele de simplu, cel mai bun rezultat fiind obţinut de sportivul de la CSM Zalău, cel care a atins faza sferturilor de finală


Finalul lunii noiembrie a adus în rândul iubitorilor şi practicanţilor tenisului de câmp un turneu foarte important. Astfel, în Oradea a avut loc Circuitul Naţional FRT - Cupa Municipiului Oradea, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis. La prestigioasa competiţie, judeţul Sălaj a fost reprezentat de mai mulţi sportivi de la diverse cluburi sălăjene.

Eric Verdeş, Oana Flonta şi Andreea Peczer de la CSM Zalău, Mara Geiger de la CS ProTenis Şimleu şi Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalău au fost practicanţii “sportului alb” din judeţul nostru prezenţi pe lista de start a competiţiei din judeţul Bihor. Având în vedere că la Oradea s-au prezentat şi tenismenii sălăjenii care au obţinut rezultate onorabile în acest an, cu toţii speram să obţină şi o medalie, însă tinerii practicanţii ai tenisului de câmp s-au lăsat copleşiţi de emoţii şi de presiune importantului turneu.

Cea mai tânără participantă din rândul sălăjenilor a fost micuţa, dar talentata Oana Flonta, care a concurat la categoria de vârstă 12 ani. Din păcate, sălăjeanca a părăsit competiţia după primul meci, fiind învinsă în doar două seturi de Cristiana Todoni, de la CSM Timişoara. Oana şi-a încercat norocul şi la “dublu”, unde a făcut pereche cu Vanessa Nocaci, iar cele două au reuşit să câştige meciul din primul tur, învingând în două seturi, 6 – 4, 6 – 2, cuplul Anne Marie Gante – Maria Şerbănescu. Din păcate, Flonta şi Nocaci au părăsit competiţia în faza următoare.

Categoria 14 ani feminin a fost cea mai “populată” de sălăjeni. Astfel, nu mai puţin de trei sportive din Sălaj au participat la această categorie de vârstă. Printre aceste trei sportive s-a numărat şi favorit numărul 6 a competiţiei, Ioana Lung, cea care a avut rezultate bune, spre foarte bune în anul competiţional 2017. Din păcate, sportiva de la Palatul Copiilor Zalău nu a fost într-o formă foarte bună la Oradea şi a întâmpinat mari probleme încă din primul meci de la Circuitul Naţional.

Adversara Ioanei a fost nimeni alta decât Patricia Goina, de la CS Sănătatea Oradea, sportivă alături de care a cucerit Cupa de Primăvară de la Oradea, în luna martie a acestui an. Goina şi-a adjudecat primul set, scor  7 – 5, însă Ioana a revenit şi a câştigat setul 2. Setul decisiv a fost unul la îndemâna gazdei, astfel că Patricia Goina a câştigat cu 6 – 1.

Totuşi, Goina şi Lung au făcut pereche şi la această competiţie, însă de această dată, fără succes. După ce a câştigat un meci, perechea a fost eliminată în turul 2. Pe lista de start a acestei categorii s-a aflat şi Andreea Peczer de la CSM Zalău. Sportiva pregătită de Constantin Carp a dat peste Daniela Bereanu de la CSM Reşiţa.

Duelul dintre cele două tenismene a fost unul destul de echilibrat, însă sportiva din Reşiţa s-a impus în două seturi, scor 6 – 4, 7 – 6 (4). Şi Mara Geiger a fost pe lista de start a acestei categorii, însă a pierdut prin WO meciul cu Andra Silivas. Peczer şi-a încercat norocul şi la dublu, unde a făcut echipă cu Anamaria Tornean, însă au avut acelaşi destin, precum Lung şi Goina, au câştigat un meci şi au părăsit competiţia în turul 2.

Lista de start a categorie de vârstă 14 ani masculin a fost una dintre cele mai aglomerate din competiţie. Nu mai puţin de 28 de sportivi s-au întrecut pentru marele premiul la această categorie, printre care şi sălăjeanul Eric Verdeş. Elevului lui Constantin Carp la CSM Zalăua fost favoritul numărul 6 al competiţiei. Zălăuanul a început bine competiţia de la Oradea şi în primul tur nu i-a dat nicio şansă lui Sebastian Alexoi (CS Alpa Deva), pe care l-a învins în două seturi, 6 – 0, 6 – 0. În faza următoare, Verdeş a dat peste Vlad Prahovean (CS Winner Braşov).

Meciul a fost câştigat de sălăjean, tot în două seturi identice, 6 – 3, 6 – 3. Ajuns în sferturile de finală ale competiţiei, elevul lui Constantin Carp s-a întâlnit cu favoritul numărul 1 al competiţiei, Alexandru Giurea (CSS Petroşani), sportiv care nu i-a dat nicio şansă sălăjeanului, învingându-l în două seturi, 6 – 0, 6 – 1. Giurea şi Verdeş au făcut echipă la dublu, fiind favoriţii numărul 2. Totuşi, acest cuplu s-a oprit în semifinale, fiind opriţi de perechea Vladimir Cuc – Zoltan Tezsari.

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean, din 6 decembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS