Connect with us

ARTE MARTIALE

Judoka Alex Bologa, medaliat cu aur în Japonia


Sportivul originar din comuna Bobota a reuşit o performanţă uriaşă şi a ocupat locul 1 la categoria sa de greutate, în cadrul turneului All Japan Judo Championships, concurs desfăşurat în Tokyo!


Judeţul Sălaj nu duce lipsă de talente sportive, astfel că mulţi dintre aceştia sunt talentaţi la diverse ramuri sportive. Unii sunt buni la fotbal, alţi la handbal sau poate alţi la volei. Totuşi, mai mult decât aceste sporturi de echipă, judeţul nostru se poate mândri şi cu individualităţi, iar aici trebuie menţionat numele lui Călin Marincaş, multiplu campion naţional, european şi mondial la karate.

Totuşi, într-un mod special, în ultima perioadă, judoka Alexandru Bologa s-a remarcat într-un mod cât se poate de plăcut. Deşi este nevăzător, tânărul din Derşida, comuna Bobota a concurat la mai multe competiţii de judo şi a avut evoluţii bune, spre foarte bune.

Prima dată, judoka sălăjean s-a remarcat la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro în 2016, acolo unde a reuşit să cucerească medalia de bronz. Sălăjeanul şi-a demonstrat valoarea şi în competiţiile ulterioare. Astfel, următorul turneu la care s-a remarcat derşidanul a fost IBSA Turneu Internaţional pentru Nevăzători, desfăşurat în Elektrenai din Lituania, în luna iunie a acestui an.

La distanţă de doar două luni, Alex Bologa a uimit din nou şi a făcut istorie pentru judo-ul românesc. Astfel, acesta a reuşit să devină primul român care a cucerit o medalie la Campionatul European de Judo Seniori pentru Nevăzători. La Europeanul din Marea Britanie, Bologa a reuşit să obţină locul 3 şi să fie medaliat cu bronz, astfel că tânărul plin de modestie şi de talent a umplut inima românilor cu fericire şi mândrie.

După toate aceste performanţe, judoka originar din Derşida s-a remarcat încă o dată. Recent, tânărul a concurat la All Japan Judo Championships, concurs desfăşurat recent în Tokyo, capitala Japoniei. Alex Bologa a făcut deplasarea în “Ţara soarelui” răsare alături de antrenorul său – Gergely Tomi –  şi a participat la categoria sa de greutate, 60 de kilograme. La această categorie au fost înscrişi nu mai puţin de 17 judoka.

Chiar dacă concurenţa a fost una acerbă, iar dorinţa de a se impune a existat în fiecare dintre cei 16 sportivi, Alex a fost cel care s-a remarcat în mod special, din nou, la fel cum ne-a obişnuit în ultima perioadă. Deplasându-se în Japonia cu gânduri mari, Alexandru Bologa a făcut legea pe tatami şi a fost de neoprit.

Astfel, judoka sălăjean a câştigat toate meciurile disputate la All Japan Judo Championships, în final câştigând preţioasa medalie de aur. După valoroasa medalie cucerită, Alex Bologa şi Gergely Tomi au efectuat şi un cantonament până în 30 noeimbrie în Japonia, după care s-au întors acasă. În urma acestei noi performanţe reuşite de Bologa, nu putem decât să îi oferim cele mai sincere şi călduroase FELICITĂRI.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE