Connect with us

HANDBAL

Crina Pintea a strălucit în al doilea meci al României la Mondiale


Fosta jucătoare a celor de la HC Zalău a avut o contribuţie majoră în succesul obţinut de Naţionala noastră de handbal feminin în faţa Sloveniei la Campionatul Mondial din Germania


Naţionala României de handbal feminin a debutat perfect la Campionatul Mondial din Germania şi a obţinut o victorie în faţa reprezentativei Paraguayului. În al doilea meci din cadrul grupei, reprezentativa pregătită de Martin Ambros şi-a măsurat forţele cu Slovenia, echipă care a furnizat una dintre surprizele Mondialului, învingând Franţa.

Slovencele au început foarte bine şi meciul contra României şi Ana Gros a marcat din toate poziţiile, însă nici româncele nu s-au lăsat mai prejos, iar la pauză tabela indica un rezultat de egalitate 14 – 14.

În repriza a doua, fetele lui Martin Ambros au anihilat-o pe Ana Gros şi încet încet, România a preluat conducerea. În partea secundă, Cristina Neagu şi Crina Pintea, alături de Eliza Buceschi au strălucit, în timp ce Denisa Dedu a avut câteva intervenţii foarte bune în faţa slovencelor. O fază extrem de importantă a avut loc în minutul 58, când Dedu a blocat-o pe Ana Gros în situaţie de 1 vs 1, la scorul de 28 – 27 pentru România.

În cele din urmă, Naţionala noastră s-a impus la trei goluri diferenţă. Cea mai bună marcatoare pentru România a fost Cristina Neagu, cu 11 goluri, urmată de Crina Pintea, fosta jucătoare a celor de la HC Zalău, cu 6 goluri.

De menţionat este faptul că la această partidă, peste 400 de români au fost prezenţi în tribună pentru a susţine Naţionala feminină.

”A fost foarte important să anihilăm jucătoarea lor forte, Ana Gros. Am reuşit să o oprim în repriza a doua, nu a mai înscris în partea secundă, iar asta cred că ne-a ajutat foarte mult”, Crina Pintea, pentru ProSport.

 


România – Slovenia 31 – 28 (14 – 14)

România: Denisa Dedu, Iulia Dumanska – Cristina Neagu (11 goluri), Crina Pintea (6), Eliza Buceschi (5), Aneta Udriştioiu (4), Valentina Elisei (4), Melinda Geiger (1), Cristina Florianu, Ana Maria Popa, Timea Tătar, Ana Maria Berbece, Cristina Laslo, Ana Maria Dragut, Mădălina Zamfirescu, Cynthia Tomescu şi Gabriella Szucs. Selecţioner: Martin Ambros


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL