Connect with us

ATLETISM

Cu mic, cu mare, sălăjenii s-au remarcat la Crosul Unirii. REZULTATELE SĂLĂJENILOR


Sportivi din judeţul nostru au luat startul ediţiei cu numărul 49 a tradiţionalei întreceri ce a avut loc în Alba Iulia şi au obţinut nu mai puţin de şapte clasări pe podium, la şase categorii de vârstă


Un eveniment deosebit a avut loc în weekend-ul precedent în Alba Iulia. Astfel, în Şanţurile Cetăţii Alba-Iulia s-a desfăşurat ediţia cu numărul 49 a Crosului Unirii, organizatori fiind Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, Asociaţia Judeţeană de Atletism Alba şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Alba, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia.

La startul tradiţionalei competiţii s-au prezentat un număr impresionant de concurenţi, cu mic, cu mare, veniţi din toată ţara, au fost dornici de o dispută sănătoasă. În total, peste 400 de sportivi s-au aflat pe lista de start, la întrecere din Alba Iulia fiind prezenţi şi concurenţi din Bucureşti sau Constanţa.

Chiar dacă în ziua concursului, vremea a fost destul de rece, temperatura fiind de aproximativ 6 grade, concurenţii au luptat pentru primul loc, însă în primul rând pentru sănătate, pentru satisfacerea dorinţei de reuşită.

Să spunem că cei mai tineri participanţi au fost Tudor Morăraşcu (Deva) şi Dragoş Cibu (Alba Iulia), în timp ce în extrema cealaltă s-au aflat Radu Dumitru (Piatra Neamţ) şi Nagy Ştefan (Alba Iulia), cei doi având frumoasa vârstă de 91 de ani. Judeţul Sălaj a fost reprezentat de o delegaţie formată din sportivi de la CSM Zalău şi de la Liceu Sportiv “Avram Iancu” Zalău. Destinat, tuturor categoriilor de vârstă, sălăjenii au impresionat la mai multe probe, ocupând loc pe podiumurile competiţiei şi cucerind medalii.

În rândul sălăjenilor, Vlad Mercea s-a remarcat cu un loc 1. Concurând la categoria 12-13 ani, sportivul pregătit de Paula Todoran a fost cel mai bun la categoria sa de vârstă, în final urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Tot la aceaşi categorie a obţinut o clasare pe podium şi Adrian Suciu. Sportivul de la LPS “Avram Iancu” Zalău a cucerit locul 3.

O nouă clasare pe podium pentru LPS “Avram Iancu” a obţinut şi Gabriela Pop, cea care s-a remarcat în întrecerea rezervată categoriei de vârstă 16-17 ani. Pregătită de Mirel Seişanu, tânăra sălăjeancă a cucerit locul 3. Tot locul 3 l-a obţinut şi Adrian Meleg, tot de la LPS, însă la categoria 18-19 ani.

Dacă rezultatele copiilor au fost încurajatoare, au urmat întrecerile veteranilor. Deja cunoscuţi pentru pasiunea lor pentru sport şi dăruirea de care dau dovadă la fiecare întrecere, Petru Bologa, Rodica Prodan şi mai nou, Lidia Angelescu nu puteau lipsi de la Crosul Unirii.

Cei trei veterani s-au remarcat în întrecerile rezervate categoriilor lor de vârstă. Astfel, la categoria 60 – 64 de ani, Lidia Angelescu a obţinut medalia de bronz, în timp ce Rodica Prodan, concurentă la categoria de vârstă 65 – 69 de ani a obţinut locul 1. Şi polisportivul Petru Bologa s-a întors acasă cu o medalie. Astfel, Bologa a participat la 80 – 84 de ani şi a cucerit medalia de argint, fiind învins de un sportiv din Cugir. În întrecerea veteranilor a avut loc şi un moment mai special, astfel că, cuplurile Emil şi Margareta Sufleţel, alături de Şerban Ciurea (Bucureşti) şi Veronica Negrean (Constanţa) au trecut linia de sosire ţinându-se de mână, fiind aplaudaţi la “scenă deschisă” de toţi cei prezenţi.


Rezultatele sălăjenilor la Crosul “Unirii”:

12-13  ani

Vlad Mercea (CSM Zalău) – locul 1

Adrian Suciu (LPS “Avram Iancu” Zalău) – locul 3

16-17  ani

Gabriela Pop (LPS “Avram Iancu”) – locul 3

18-19  ani

Adrian Meleg (LPS “Avram Iancu”) – locul 3

60-64  ani

Lidia Angelescu (CSM Zalău) - locul 3

65-69 ani

Rodica Prodan (CSM Zalău) – locul 1

80 – 84 ani

Petru Bologa (CSM Zalău) - locul 2


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM