Connect with us

CUPELE EUROPENE

Volei Municipal Zalău, cu sabia deasupra capului


După ce în tur a pierdut cu 3 – 1, campioana României este obligată să câştige în această după-amiază patru seturi cu portughezii de la Benfica Lisabona pentru a se califica în faza următoare a Cupei Challenge


Azi, ora 18.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău: Volei Municipal Zalău – Benfica Lisabona

În sezonul trecut al cupelor europene, Volei Municipal a dat cu piciorul la o calificare, iar după ce a câştigat la Zalău cu 3 – 0 partida tur cu MOK Jedinstvo Brcko, în Bosnia, zălăuanii au lăsat-o mai moale şi au pierdut în trei seturi, iar mai apoi au cedat şi în setul de aur, într-un meci în care antrenorul a folosit jucătorii de rezervă.

Acum, Volei Municipal Zalău pare să pună accent pe cupele europene, mai ales că şi autorităţile locale au alocat un buget consistent în acest sezon. De data aceasta situaţia este cu totul alta, iar pentru a ajune în 16-zecimile Cupei Challenge, campioana României trebuie să aibă o evoluţie aproape perfectă în returul cu Benfica Lisabona.

În partida tur de miercurea trecută din Portugalia, gruparea de sub Meseş a pierdut cu 3 – 1, dar a avut şi momente bune, iar primul set la cedat greu, cu 26 – 24. Setul al doilea a fost câştigat clar de zălăuanii cu 25 – 19, după care Adrian Feher şi colegii săi au condus în multe momente şi în setul trei, dar Benfica a revenit şi s-a impus cu 25 – 23. În setul patru, campioana nu a mai contat, iar gazdele au câştigat cu 25 – 16.

În aceste condiţii, în partida retur, Volei Municipal Zalău nu prea mai are voie să facă paşi greşiţi şi trebuie să câştige patru seturi pentru a se califica în faza următoare. Chiar dacă se va impune cu 3 – 0, meciul va fi trimis în “setul de aur” având în vedere că în fazele eliminatorii din cupele europene se joacă pe victorii de 3 puncte. De cealaltă parte, Benfica are nevoie de două seturi pentru a se califica, dar portughezii pot merge mai departe şi dacă pierd cu 0 – 3, în condiţiile în care se vor impune  în “setul de aur”.

Cu siguranţă, echipa lusitană va avea un meci greu la Zalău, mai ales că Volei Municipal a arătat în cupele europene că poate face şi rezultate mari, iar în urmă cu doi ani a reuşit să-i elimine pe turcii de la Galatasaray din Cupa CEV, cu toate că în tur, gruparea de sub Meseş a pierdut cu 3 – 1. În returul de la Zalău, Volei Municipal s-a impus cu acelaşi scor, iar mai apoi a câştigat şi setul de aur, făcândule o mare bucurie suporterilor.

Sperăm să se întâmple acelaşi lucru şi miercuri, mai ales că adversarul este unul mai slab, chiar dacă poartă un nume mare.

Meciul retur dintre Volei Municipal Zalău şi Benfica Lisabona este programat miercuri de la ora 18, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”, jocul urmând a fi oficiat de turcul Demir Deniz şi de bulgarul Varbanov Atanas.

Echipa care se va califica în 16-zecimi se va duela cu austriecii Holding Gratz, cele două partide fiind programate în luna decembrie.

Tot miercuri, Tricolorul Ploieşti speră să califice în faza următoare a Cupei Challenge, chiar dacă în Elveţia a pierdut cu 3 – 0 meciul tur cu Laussane UC.  În Cupa Challenge va evolua şi Steaua, dar liderul din Divizia A1 este calificată direct în 16-zecimi.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE