Connect with us

Ştiri din Sălaj

RECORD! Poliţiştii au confiscat un tractor, 39 de căruţe şi 17 maşini ale hoţilor de lemne din Sălaj şi au dat amenzi de peste un milion de lei!


Anul acesta oamenii legii au desfăşurat mai multe acţiuni pentru a prinde sălăjenii care fură din pădurile judeţului. Au fost aplicate 3.460 de sancţiuni şi au confisca mai multe utilaje 


Polițiștii sălăjeni de la structurile de ordine publică au desfășurat în perioada 1 ianuarie-31 octombrie , 333 de acțiuni  pentru combaterea ilegalităților în domeniul silvic.

În acest context, au fost aplicate 3.460 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.442.000  lei, din care 395 au fost la Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, în perioada de referință au fost constatate și 189 infracțiuni prevazute de legislatia silvică.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 369,91 metri cubi de material lemnos, precum și bunurile folosite la comiterea infracțiunilor sau contravențiilor silvice. Au fost confiscate 39 de căruţe, 17 maşini, un tractor dar şi 29 de motoferăstraie şi cinci topoare.  Întreaga cantitate de masă lemnoasă confiscată a fost predată Ocoalelor Silvice competente teritorial.

Poliţiştii au dat ca exemplu ultima acţiune de amplaore pe care au avut-o pentru a preveni infracţiuniile silvice. Astfel, la data de 27 septembrie, polițiștii au desfășurat o acțiune pentru combaterea ilegalităților în domeniul silvic, ocazie cu care au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.250 de lei.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării și 90,5 metri cubi de material lemons.  Masa lemnoasă a fost depistată pe un teren din categoria de folosință pășune de pe raza localității Ileanda și aparținea unui bărbat de 50 de ani, din județul Maramureș, care era și proprietarul terenului. Întreaga cantitate a fost predată Ocolului Silvic Someș Jibou.

Față de acesta polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută de Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj