Connect with us

ATLETISM

Un nou titlu balcanic pentru Paula Todoran


Eleva antrenorului Mirel Seișanu a traversat o bună formă sportivă în 2017. După ce și-a asigurat prezența la Mondialele de Atletism de la Londra în proba maratonului, cursă pe care din păcate a fost nevoită să o abandoneze, atleta de la CSM Zalău a mai reușit o calificare la o competiție de mare nivel și va alerga la Campionatul European de Cros


Cea mai bună sportivă a judeţului Sălaj în cadrul sporturilor olimpice a scăpat de ghinioanele accidentărilor în anul 2017, iar acest lucru s-a putut observa prin prisma rezultatelor sportive.

Paula Todoran, pentru că despre ea este vorba, a participat pe parcursul acestui an la mai toate competiţiile majore din calendarul Federaţiei Române de Atletism: Cupa Europei la 10.000 de metri de la Minsk, Campionatul Mondial de la Londra, iar la finalul săptămânii trecute la Campionatul Balcanic de Cros, competiţie în urma căror rezultate Federaţia Română de Atletism a înlăturat orice incertitudine asupra neparticipării echipei României la Campionatul European de Cros. Astfel, Paula Todoran şi-a asigurat prezenţa la ultima competiţie majoră din 2017.

Revenind la Campionatul Balcanic ce a avut loc sâmbătă la Çanakkale, în Turcia, să spunem faptul că delegaţia României din care a făcut parte şi Paula Todoran s-a întors acasă cu 11 medalii din care 3 de aur, 4 de argint şi 4 de bronz. De remarcat faptul că, în competiţia pe echipe România a urcat pe podium la toate cele trei categorii de vârstă (juniori, tineret, seniori) atât în cursele feminine cât şi în cele masculine.

La categoria juniori România a cucerit 4 medalii. La feminin echipa naţională de junioare s-a clasat pe locul 2, iar în cursa masculină, chiar dacă Andrei Rusu şi Adrian Garcea au cucerit medaliile de argint şi bronz, în clasamentul pe echipe România s-a clasat pe locul al doilea, după echipa ţării gazdă.

În cadrul categoriei de vârstă tineret, reprezentanţii ţării noastre au mai cucerit alte patru medalii. Andrea Pişcu s-a încununat campioană balcanică, iar în concursul pe echipe România s-a clasat pe locul 2. Tot la tineret, dar în cursa băieţilor, tricolorii au cucerit două medalii, ambele de bronz, prin Nicolae Coman  la individual şi în clasamentul pe echipe. Chiar dacă seniorii au cucerit doar 3 medalii, cu una mai puţin decât juniorii sau cei de la categoria tineret, performanţele lor sunt mai răsunătoare.

La feminin individual, Roxana Bârcă de la CSA Steaua Bucureşti a cucerit medalia de aur, iar în concursul pe echipe, tricolorele Roxana Bârcă (locul 1), Cristina Simian (4), Paula Claudia Todoran (5) şi Adela Bălţoi (9) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului cucerind titlul balcanic şi medaliile de aur.

La masculin din păcate, Nicolae Soare a ratat podiumul în concursul individual, dar a cucerit medalia de bronz cu echipa, alături de Ciprian Şuhanea şi Andrei Ştefana. Titlul balcanic obţinut de echipa de senioare a României, titlu la care şi-a adus contibuţia în mod decisiv Paula Todoran, dă un plus de încredere fetelor nostre care speră tot mai mult la o medalie în cadrul europeanului de cros. “În perioada care urmează voi participa la cantonamentul de pregătire de la Băile Felix. Acolo mă voi pregăti alături de celelalte fete din echipa naţională de senioare a României pentru Campionatul European de Cros din Slovacia.

Pe parcursul acestei perioade vom încerca să punem mai mult accent pe pregătirea specifică şi atingerea formei sportive. În momentul de faţă avem o echipă foarte omogenă şi ne dorim foarte mult să câştigăm din nou o medalie la europene. Un loc pe podium al echipei de senioare ar însemna în vremurile acestea foarte mult pentru atletismul românesc”, a afirmat Paula Todoran. Campionatul European de Cros va avea loc anul acesta în localitatea Samorin din Slovacia, în data de 10 decembrie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM