Connect with us

TENIS

Oana Flonta, pe podium la Oradea


Eleva lui Constantin Carp de la CSM Zalău a avut cea mai bună comportare din rândul sălăjenilor prezenţi la “Trofeul CSM Oradea” şi la final a ocupat locul 3


În acest final de sezon, tenismenii sălăjeni au avut prestaţii foarte bune şi chiar au reuşit să obţină mai multe clasări pe podium. În perioada 11 – 15 noiembrie, în Oradea s-a desfăşurat o nouă ediţie a “Trofeului CSM Oradea”, sub egida Federaţiei Române de Tenis. La competiţia din judeţul vecin au participat şi practicanţii sportului alb din Sălaj.

Astfel, judeţul nostru a fost reprezentat de patru tenismeni, este vorba despre Bogdan Szabo de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei, Daniela Cherecheş de la ACS Sergiu Carp Tennis Club, Andreea Peczer şi Oana Flonta de la CSM Zalău. Tinerii sălăjeni practicanţi ai sportului alb au avut prestaţii mai degrabă modeste la turneul de la Oradea, însă au avut parte şi de ghinion. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Oana Flonta, care s-a clasat pe podium la categoria de vârstă, 12 ani. Eleva lui Constantin Carp de la CSM Zalău a fost favorita numărul 2 la câştigarea turneului. În primul meci, Oana Flonta a trecut fără emoţii de Petra Feder de la CS TC Baia Mare, pe care a învins-o categoric, scor 6 – 2, 6 – 0.

Pentru calificarea în semifinale, sportiva de la CSM Zalău şi-a măsurat forţele cu Andreea Barna, însă şi de această dată, eleva lui Constantin Carp a câştigat în două seturi şi s-a calificat în “careul de aşi”. Ajunsă între ultimele patru, Flonta a dat peste revelaţia competiţiei, Maya Cherecheş de la CSM Oradea. Reprezentanta clubului gazdă a fost într-o formă de zile mari şi a reuşit să se impună în faţa sălăjencei în două seturi, scor 6 -1 , 6 – 3.

Astfel, sportiva de la CSM Zalău a fost nevoită să se mulţumească cu locul 3. De menţionat este faptul că începând cu 2018, Oana Flonta va evolua la categoria 11-12 ani, categoriei ei de vârstă pentru 2017 fiind de 10 ani. Eleva lui Constantin Carp are multe puncte acumulate şi poate urca mult în clasament, fiind una dintre marile speranţe ale CSM Zalău, în ceea ce priveşte tenisul de câmp.

Tot la categoria 12 ani a competiţiei a participat şi Daniela Cherecheş de la ACS Sergiu Carp Tennis Club, însă sălăjeanca a avut ghinion şi încă din primul tur a fost nevoită să se lupte cu favorita numărul 3, Teodora Buzner. Sălăjeanca a dat o replică bună în primul set, însă a pierdut cu 5 – 7. Sportiva de la ACS Sergiu Carp Tennis Club l-a cedat şi pe următorul şi s-a văzut nevoită să părăsească competiţia după un singur meci disputat.

Tot pe tabloul feminin, dar de această dată la categoria de vârstă 14 ani, Sălajul a fost reprezentat de Andreea Peczer. La finalul lunii octombrie, tânăra tenismenă ocupa un loc pe podium la Cupa „Muhlbach” şi era optimistă că poate obţine un rezultat pozitiv şi la competiţia de la Oradea. Totul a început bine pentru sportiva de la CSM Zalău, care a câştigat fără probleme primul meci din cadrul turneului, impunându-se în două seturi, scor 6 – 4, 6 – 1 în faţa Andreei Bogdan. Din păcate, în turul următor, Peczer a dat peste favorita numărul 1, Alice  Abraham de la CSM Petroşani. Sălăjeanca nu a avut nicio şansă şi a cedat jocul în două seturi.

Singurul sălăjean aflat pe tabloul masculin a fost  Bogdan Szabo de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei, la categoria 14 ani. Şimleuanul a avut un prim meci foarte bun în cadrul competiţiei de la Oradea şi s-a impus în două seturi, 6 – 0, 6 – 2 în faţa lui Vlad Marian. Din păcate, în turul următor, Szabo a părăsit competiţia, fiind învins de David Gorbe, favoritul numărul 2.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS