Connect with us

Ştiri din Sălaj

INCREDIBIL! Şapte adolescenţi au fugit din centrele de plasament dar au fost găsiţi de Poliţie în Zalău şi Someş Odorhei!


Totul s-a petrecut în cursul zilelor de miercuri şi joi, când oamenii legii au reuşit să identifice şase fete şi un băiat, toţi cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, care au fugit din orfelinatele din judeţ


Un caz incredibil pune pe gânduri autorităţile care se ocupă de protecţia copiilor. Rar se întâmplă să vezi că dispar copii din centrele de plasament. De această dată nu a fost vorba de un fugar sau de doi, ci chiar de şapte! Nu ştim motivul cum au reuşit să se sustragă de la controlul din centrele de plasament sau dacă într-adevăr există astfel de controale, dar ştim cu siguranţă că oamenii legii au acţionat prompt de această dată şi au reuşit să-i identifice la scurt timp pe fugari.

Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriei s-au pus miercuri, la aflarea veştii, pe treabă. Miercuri şi joi, poliţiştii au reuşit să identifice mai mulţi adolescenţi care au fugit din centrele de plasament. Este vorba de un număr de şapte fugari – şase fete şi un băiat, toţi cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.

Patru din cei şapte adolescenţi fugari au fost identificaţi în Zalău, iar alţi trei au fost găsiţi în comuna Someş Odorhei. După cercetări, s-a descoperit că un băiat şi cinci fete au plecat de la centrele de plasament din judeţul Sălaj, iar cea de-a şasea fetiţă a fugit de la un centru de servicii sociale din judeţul Cluj.

 

“În acest context, oamenii legii au identificat șapte minori (șase fete și un băiat), cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani. Patru dintre aceștia (trei fete și un băiat) au fost depistați pe raza municipiului Zalău și trei în comuna Someș Odorhei.

Din verificările efectuate s-a stabilit că una dintre tinere  a plecat în mod voluntar dintr-un centru de servicii sociale din județul Cluj”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj.

 

Poliţiştii au ţinut să specifice faptul că niciunul dintre cei şapte minori fugari nu au comis infracţiuni, dar nici nu au fost supuşi unor agresiuni.

 

“Aceștia au fost predați centrelor din Sălaj și Cluj și niciunul dintre minori nu au fost victimele vreunei infracțiuni”, spune Poliţia.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj