Connect with us

FOTBAL

GEST caritabil la derby-ul etapei din Liga a IV-a Sălaj! Se strâng bani pentru Raluca


Campioana din comuna Bălan se va deplasa sâmbătă pe Stadionul “Rapid” unde va întâlni câştigătoarea Cupei României şi a Sueprcupei, faza judeţeană. La acest meci care se anunţă unul spectaculos, gazdele au decis să amplaseze mai multe urne, unde oamenii cu suflet mare pot dona pentru Raluca, copilul care are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea trăi


La dery-ul din Liga a IV-a dintre Rapid Jibou şi campioana Dumbrava Gîlgău, gazdele au decis să amplaseze mai multe urne de donaţii în incincta Stadionului “Rapid” unde oamenii cu suflet mare pot să doneze bani pentru a ajuta-o pe Raluca, copilul care suferă de leucemie şi are nevoie de sprijinul tuturor oamenilro cu suflet mare pentru a reuşi să trăiască. Iniţiativa aparţine primarului oraşului Jibou, Dan Ghiurco.

Meciul are loc sâmbătă, de la ora 15.00 în Jibou. În ultimul meci direct, ce datează din 13 august, Rapid Jibou s-a impus cu 4-3.

 

Hai la meci : Rapid Jibou-Dumbrava Gâlgău ! Sâmbăta 18.11.2017 orele 15:00 şi ajut-o pe Raluca , cu un gest  MĂRUNT’ realizăm o FAPTĂ MARE ! Eveniment realizat alături de grupul de sprijin Reuşim Împreună R.R.R. , la iniţiativa Primăriei Jibou – este anunţul realizat de oficialii echipei gazdă, Rapid Jibou

 

Raluca are nevoie de aproape 160.000 de euro pentru a putea face o operaţie la o clinică din Roma – Italia, care îi poate schimba viaţa. Din păcate, până acum, familia a strâns peste 60.000 de euro din donaţii de la oamenii cu suflet mare, însă suma nu reuşeşte să acopere costurile operaţiei.

Reamintim că, din păcate, viaţa nu i-a dăruit o copilărie fericită zălăuancei Raluca Maria Szilagyi-Birta, la fel ca şi altor copii. Pe când avea doar doi ani, fetiţa a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică.

Singurul copil al familiei Szilagyi-Birta a fost obligat să schimbe locurile de joacă frumoase cu paturile spitalelor din Zalău şi Cluj-Napoca.

Până la urmă, şansa i-a surâs sălăjencei, care s-a vindecat miraculos de această parşivă boală şi a ieşit câştigătoare din această grea luptă, după ce a urmat la o clinică din Cluj-Napoca mai multe şedinţe de chimioterapie.

Se părea că şi copilăria ei poate fi colorată în roz, astfel că părinţii ei au înscris-o la Grădiniţa cu program prelungit “Voinicel” din Zalău. Deşi trecusese peste un moment atât de greu, Raluca s-a integrat perfect în colectiv şi era fericită alături de colegi.
Acum un an, Domnul a făcut ca familia Szilagyi-Birta să se bucure de încă un copil, după ce în luna septembrie 2016 pe lume a venit micul George.

Din păcate, bucuria şi împăcarea sufletească au dispărut din nou acum câteva luni, când Raluca a luat o nouă formă de cancer în sânge, este vorba despre leucemie acută mieloblastică, şi firavul corp a fost invadat de boală.
Acum, copila trebuie să urmeze din nou tratamente severe, dar şi o intervenţie chirurgicală pentru ca viaţa ei să revină din nou pe drumul cel bun.

În aceste condiţii, fetiţa este obligată să schimbe bucuria şi emoţiile începerii clasei I de la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău cu orele de tratament chimioterapeutic de la Secția Oncologie al Clinicii Pediatrie II din Cluj-Napoca,acolo unde se află împreună de părinţii.

Sigur, doctorii şi părinţii fetei au discutat despre o inevitabilă operaţie, iar iniţial s-a pus problema unei intervenţii la Institutul Clinic Fundeni din capitală.

Pentru ca şansele de reuşită a transplantului să fie cât mai mari, donatorul de celule stem a fost stabilit tocmai frăţiorul în vârstă de un an, cel care ar putea fi cel mai compatibil. Medicii din Bucureşti nu prea au fost de acord cu acest transplant, motivând că donatorul are o vârstă prea fragedă.

Aşa a venit ideea unei operaţii în străinătate şi doctorii au recomandat că transplantul de celule stem s-ar putea realiza în Italia, la o clinică din capitala Roma, deşi pentru toate procedurile costurile vor va destul de mare.

Tocmai din acest motiv, rudele, prietenii şi apropiaţii au şi început să doneze bani pentru acoperirea sumei necesare. Datele problemei s-au schimbat după ce a venit o soluţie mai bună din Italia, dar şi costurile vor fi mult mai mari, iar pentru aceasta este nevoie de o mobilizare exemplară a tuturor oamenilor cu suflet mare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL