Connect with us

DIVIZIA A1

Incomoda Unirea Dej vine din nou la Zalău


Volei Municipal Zalău se reîntâlneşte din nou cu gruparea de pe Someş, de data aceasta în Cupa României, la mai puţin de o lună de la partida din campionat


Azi, ora 18.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”: Volei Municipal Zalău – Unirea Dej

Cupa României este cel mai scurt drum pentru a câştiga un trofeu, mai ales în cazul fruntaşelor din Divizia A1, care sunt calificate direct în sferturile competiţiei. Această fază se dispută în sistem tur-retur, iar primele jocuri sunt programate în această după-amiază. În cadrul sferturilor Cupei României, Volei Municipal Zalău are parte de un adversar cu care s-a mai tot duelat în ultimele două sezoane ale acestei competiţii. Este vorba de Unirea Dej, formaţie pe care campioana a eliminat-o de două ori la rând în sferturi, în 2016 şi 2015.

Şi de această dată, formaţia antrenată de Marian Constantin porneşte favorită înaintea acestei “duble” manşe însă trebuie să trateze ambele jocuri cu maximă seriozitate. Unirea Dej nu mai este o echipă  modestă ci una incomodă, având în vedere că în urmă cu mai puţin de o lună de zile, gruparea de pe Someş a reuşit să “fure” un punct pe terenul campioanei în meciul din campionat. Formaţia antrenată de Marius Dascălu s-a mişcat bine în primele opt etape şi a acumulat 10 puncte, fiind clasată pe locul 7, iar în Cupa României s-a calificat în această fază după ce a trecut cu 3 – 0 de Universitatea Cluj.

În cadrul sferturilor Cupei României mai sunt programate trei partide: CSM Bucureşti – SCMU Craiova, Tricolorul Ploieşti – Steaua Bucureşti şi Arcada Galaţi – Dinamo, ultimul joc fiind programat pe data de 29 noiembrie. Meciurile retur sunt programate pe data de 13 noiembrie, urmând ca semifinalele să se dispute tot în sistemul tur-retur în anul 2018. Să mai spunem că în ultimele trei ediţii ale Cupei României, Volei Municipal Zalău a ajuns de fiecare dată în finală, reuşind  să câştige trofeul în anul 2015 şi 2016. În stagiunea trecută, gruparea de sub Meseş a fost invinsă în finala de la Piatra Neamţ de către Arcada Galaţi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1