Connect with us

CUPELE EUROPENE

Teodora Măgurean, românca din lotul echipei Hypo Viena: “Nu ne-am dorit un adversar precum HC Zalău”


Handbalista originară din Baia Mare spune înaintea meciului tur din Austria că echipa pregătită de Ghoerghe Tadici este una valoroasă dar şi că îşi doreşte să fie din nou colegă cu Diana Nichitean, jucătoare în compania căreia a făcut primii paşi în handbal


Teodora Măgureanu (n. 14 martie 1998), singura româncă aflată în lotul echipei Hypo Viena a vorbit într-un interviu acordat pentru Sportul Sălăjean despre dubla manşă pe care titrata echipă din Austria o va disputa contra formaţiei de la poalele Meseşului.

Băimăreancă de origini, tânăra în vârstă de doar 19 ani a ajuns în acest sezon “în curtea” formaţiei din Viena după ce a decis să urmeze facultatea în Austria, acolo unde studiază inginerie biomedicală.

Teodora a început să cocheteze cu handbalul încă de când avea nouă ani. A făcut junioratul la CS Extrem Baia Mare unde a fost colegă de generaţie cu Diana Nichitean, aceasta din urmă, adusă în această vară la HC Zalău de către Gheorghe Tadici.

“Cu siguranţă meciul va fi unul foarte greu. HC Zalău este o echipă puternică, cu jucătoare de valoare. Echipa are în plus şi experienţa domnului Tadici. Ne dorim calificarea şi ne vom juca şansa până la capăt, în ciuda faptului că întâlnim o echipă bine pregatită care a avut un sezon foarte bun anul trecut. Mă bucur că mă întorc în România. Cum s-ar zice, eu în ambele dispute pot să spun că joc acasă. Cu toate acestea, nu pot spue că mi-am dorit să avem acest joc în compania unei echipe precum este HC Zalău, pentru că sunt conştinentă de valoare echipei din Sălaj”, a spus Teodora Măgurean. 

Tânăra abia aşteaptă să o revadă pe fosta ei colegă – Diana Nichitean –  şi speră ca pe viitor, cele două să evolueaze din nou, sub acelaşi steag.

 

“Mă bucur tare mult să o revăd pe Diana, am jucat împreună majoritatea anilor junioratului şi chiar vorbeam cu ea zilele trecute că ne-am dori să nu se fi terminat aşa repede acea perioadă şi să mai avem şansa să jucăm împreună. De data aceasta vom fi adversare, însă… cine ştie ce ne rezervă viitorul”, spune Teodora.

 

Chiar dacă Hypo Viena este un nume cunoscut în handbalul european şi a câştigat nu mai puţin de opt trofee ale Ligii Campionilor, HC Zalău are şanse bune să treacă de campioana Austriei, de aceeaşi părere fiind şi “secundul” echipei naţionale a României – Horaţiu Paşca.

Meciul tur are loc vineri, pe 10 noiembrie, de la ora 18.00, la Maria Enzersdorf , un orășel ce se află în apropiere de Viena.

Partida retur se va disputa pe 18 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”, acest joc urmând să fie și ultimul meci oficial din acest an pentru HC Zalău,

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE