Connect with us

FOTBAL

Incidente grave la meciul de la  Crişeni. În conflict au fost implicaţi directorul sportiv al Realului şi preşedintele de la Silvania Cehu Silvaniei


Oficialul gazdelor – Cornel Ştefan – spune că oficialul oaspeţilor – Horaţiu Bogar, cel care este şi vicepreşedinte AJF Sălaj, l-ar fi lovit în cap cu o “perversă” din spate. De cealaltă parte, preşedintele echipei din Cehu Silvaniei spune că el nu a lovit, ci doar i-a arătat obrazul directorului sportiv de la Crişeni, solicitându-i un act de la medicul legist, dacă mai vrea să îl acuze că l-a lovit cu pumnul


Având o echipă tânără şi dornică de performanţă, AS Real Crişeni începe să urce în clasament, iar în ultima etapă a reuşit a patra victorie consecutivă, prin care gruparea condusă de Călin Morar şi Marin Dobocan au urcat pe locul 6 în Liga a IV-a!

Astfel, în jocul de duminică, Cătălin Criste şi compania au trecut destul de uşor de Silvania Cehu Silvaniei cu scorul de 5 – 2, după un meci în care oaspeţii au acuzat maniera de arbitraj a brigăzii conduse de experimentatul Paul Unimătan.

De fapt, antrenorul Adrian Deac a şi fost eliminat în cursul partidei. La final, tehnicianul celor de la Silvania s-a dus la vestiare, unde a avut o discuţie mai tăioasă cu „centralul” Paul Unimătan.

Între timp, pe culoar şi-au făcut prezenţa observatorul AJF – Marius Muntean,  primarul Crişeniului – Călin Morar, dar şi alţi oficiali ai celor două formaţii, precum directorul sportiv al Realului – Cornel Ştefan, şi preşedintele Silvaniei – Horaţiu Bogar.

Cei doi din urmă au avut şi un conflict direct, în care s-a folosit şi forţa. Astfel, oficialul gazdelor spune că Bogar l-a lovit din spate cu pumnul violent în cap, doar pentru faptul că a avut să încheie o dispută între oficialii celor de la Cehu Silvaniei şi arbitru.

De cealaltă parte, preşedintele Bogar spune că Cornel Ştefan l-a împins, dar precizează că el nu l-a lovit, deşi mai mulţi martori spun că vicepreşedintele AJF l-a bruscat pe Cornel Ştefan.

Am luat şi pulsul celor doi „eroi” ai conflictului, care şi-au spus punctul de vedere.

 

Cornel Ştefan: „Bogar a venit din spate şi m-a lovit cu pumnul. Mi-a dat <perversa>!”

„Foarte multe injurii i-a adus Adrian Deac arbitrului.  După fluierul final, Horaţiu Bogar a venit la mine la vestiare, m-a înjurat şi m-a împins pentru a ajunge la Paul. Eu n-am avut treabă cu, doar l-am întrebat ce tot vrea, la scorul de 5 – 2. Am ieşit afară din vestiare, dar după aceea am auzit că este scandal înăuntru şi m-am gândit că oamenii de ordine nu fac faţă şi am intrat înăuntru şi Paul Unimătan avea probleme cu Adi Deac şi Horaţiu Bogar, fiind bruscat. Atunci i-am zis lui Paul să meargă în vestiarul lui. În stânga mea era Paul, iar mâna mea dreaptă am pus-o între mine şi Bogar şi l-am împins spre uşa de la vestiarul oaspeţilor şi i-am zis să-şi vadă de treaba lui. În momentul acela a venit din spate şi m-a lovit cu pumnul, martor fiind observatorul Marius Muntean, precum şi primarul. M-a lovit puternic în partea capului, în zona urechii. M-a tras şi de capişon şi mi l-a rupt, cu tot cu golond, după care mi-a dat <perversa>. În momentul acela a intervenit şi Paul Unimătan pentru a opri un eventual conflinct între mine şi Bogar. Tot meciul, Bogar a stat cu Sabău după gard, după care a venit la vestiare şi s-a întâmplat asta. Mă întreb, tu ca şi vicepreşedinte AJF Sălaj să ai un asemenea comportament, ce exemplu poţi să dai tu pentru fotbalul din Sălaj?”, a declarat Cornel Ştefan.

 

Horaţiu Bogar: “Totul a plecat de la Unimătan, de la modul lui ironic de a arbitra”

De cealaltă parte, preşedintele Silvaniei, cel care este şi vicepreşedinte al AJF Sălaj ne-a declarat:

„Eu m-am dus la vestiare pentru a-l susţine pe Adi Deac, deoarece a fost eliminat eronat, dar cum să zici că Adi a înjurat, într-adevăr, a protestat şi i-a zis la Paul să nu-şi bată joc de noi, dar nici vorbă de înjurat.

„Am fost îmbrâncit şi lovit de directorul sportiv al Crişeniului”

“După ce am ajuns la vestiare, am fost îmbrâncit şi lovit de directorul sportiv al Crişeniului. Am vorbit şi cu Călin Morar şi şi-a cerut scuze pentru cele întâmplate. Totul a plecat de la Unimătan, de la modul lui ironic de a arbitra. A uitat că el de aici de jos, din Liga a IV-a a ajuns arbitru, că dacă nu eram noi, era pe nicăieri. A trecut mult timp de când nu l-am văzut arbitrând în Liga 1, datorită prestaţiilor sale că e vai şi amar de capul lui.

„Ştefan a înjurat arbitra asistentă ca la uşa cortului tot meciul, de i-a umplut frigiderul”

Cornel Ştefan trebuie să înveţe în primul rând să îşi aşeze echipa de juniori în teren că Real a pierdut din cauza lui pentru că habar nu are în ce an trebuie să fie născut un junior pentru a fi pe teren şi l-a băgat pe unul născut în 1998.  Mai mult, Ştefan a înjurat într-una arbitra asistentă, a înjurat-o ca la uşa cortului tot meciul, de i-a umplut frigiderul. Un om ca şi Cornel Ştefan nu are ce căuta acolo şi e un habarnist. În schimb, tot respectul pentru primar pentru echipa frumoasă pe care a făcut-o la Crişeni.

„Cu stilul lui de a arbitra de la mijlocul terenului, Unimătan era parcă ca un cal prins cu lanţul într-un ţăruş”

După finalul meciului, m-am dus la vestiare să îi zic la Unimătan că putea să transpire mai mult, cu stilul lui de a arbitra de la mijlocul terenului, era parcă ca un cal prins cu lanţul într-un ţăruş. În vestiare, Adi Deac a dorit să îi ceară socoteală la Unimătan după ce acesta l-a înjurat în momentul în care l-a eliminat.

Am ajuns acolo şi am pus mâna pe Adi să mergem în vestiar şi se bagă Cornel Ştefan, mă loveşte, mă împinge şi mă şi înjură şi atunci i-am zis să nu vorbească aşa că noi la Cehu Silvaniei i-am tratat frumos şi cu respect, moment în care a continuat să mă înjure în toate felurile.

Nu l-am lovit, am vrut să ripostez, dar nici nu puteam, era deja un meleu acolo şi nici măcar nu am ajuns la el şi doar i-am arătat obrazul că ăsta nu e comportament… Nu puteam să ajung să îl lovesc. Să meargă la medicul legist să aducă dovadă că eu i-am dat un pumn. Pot să spun că eu nu ştiu cum se dă perversa, poate mă învaţă el, cândva”.

Până la urmă, nu ştim care variantă este mai corectă, dar arbitrul şi observatorul au fost prezenţi la acest moment nefericit şi ambii pot lămuri acest caz.

Întâlnită la sediul AJF, în cursul zilei de marţi, Comisia de Disciplină i-a dat un ultim avertisment pentru comportament nesportiv directorului sport al Realului, urmând ca la următoarea abatere să fie exclus din activitatea sportivă din competiţiile AJF SĂLAJ, în timp ce AS Real Crişeni a primit avertisment pentru „organizare neconformă”.

loading...
loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL