Connect with us

DIVIZIA A1

Campioana susţine primul derby din campionat. PROGRAMUL etapei a V-a


După patru jocuri cu adversari mai modeşti, CS Volei Municipal Zalău are parte de un examen dificil în capitală, cu Steaua Bucureşti, formaţie care şi în acest sezon se luptă la primele locuri


Vineri, ora 19.30, Sala “Mihai Viteazu” din Bucureşti:

Steaua Bucureşti – Volei Municipal Zalău

Volei Municipal Zalău a avut parte de adversari mai accesibili în primele patru etape din acest campionat, iar din partidele cu Explorări Baia Mare, “U” Cluj, CSU U Vest Timişoara şi Unirea Dej, campioana a obţinut 11 puncte. Zălăuanii şi-ar fi dorit maxim de puncte după aceste meciuri, dar singurul pas greşit a fost făcut în meciul cu Unirea Dej, când campioana a pierdut un punct pe teren propriu.

Până la urmă nu este un capăt de ţară, în condiţiile în care şi celelalte candidate la titlu s-au încurcat în primele runde, este vorba de Tricolorul Ploieşti, Arcada Galaţi, Steaua, dar mai ales SCMU Craiova care se află abia pe locul 7. Însă, aceste formaţii au avut parte şi de dueluri tari, în timp ce campioana va susţine primul derby din campionat abia în etapa a V-a.

Primul adversar de top care iese în calea celor de la Volei Municipal Zalău este Steaua Bucureşti, o formaţie care a făcut o figură frumoasă şi în sezonul trecut şi care i-a pus serioase probleme Zalăului, atât în meciurile din sezonul regulat, cât şi în play-off.

Şi de această dată, gruparea antrenată de Bogdan Tănase se anunţă o “nucă tare” şi a demonstrat acest lucru şi în primele etape, reuşind să câştige cu Tricolorul Ploieşti. Surprinzător, în etapa a II-a, “steliştii” au pierdut cu Dinamo, dar după patru etape au 9 puncte şi ocupă locul 3, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund – Arcada Galaţi. În faţa acestor echipe, campioana are un avantaj de două puncte, fiind lider în Divizia A1, înaintea unei serii de trei meciuri grele într-o săptămână cu Steaua, SCMU Craiova şi Arcada Galaţi.

Deocamdată, Adrian Feher şi colegii săi se concentrează pentru meciul de vineri, în care vor înfrunta o echipă care în vară a făcut transferuri puternice, Steaua reuşind să aducă voleibalişti importanţi precum Eemeli-Eero Kouki (Finlanda), Kristopher-Andrew Johnson (SUA), Nikola Lakčević (Muntenegru), Marko Nikolić (Serbia) sau Gabriel Cherbeleaţă (Explorări Baia Mare). Şi din sezonul trecut au rămas jucători importanţi, astfel că Steaua se anunţă o candidată certă la locurile fruntaşe, chiar şi la titlu.

Etapa a V-a are loc sâmbătă, după programul:

Steaua – Volei Municipal Zalău – vineri, ora 19.30 – Digi

CSM Bucureşti – Dinamo – ora 17.00

SCM Craiova – “U” Cluj – ora 17.30

Unirea Dej – CSU U Vest Timişoara – ora 18.00

CSS 2 CNE Baia Mare – Tricolorul Ploieşti – ora 18.00

Arcada Galaţi – Explorări Baia Mare – ora 18.00

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1