

Sălăjeanul a avut parte de un nou an de excepţie şi a reuşit în premieră să cucerească trofeul Master Naţional Seniori, denumit şi Turneul Campionilor, fiind primul singurul trofeu care îi lipsea. După acest succes, tenismenul pregătit de Ioan Leitan la CSM Zalău a încheiat anul competiţional 2017 pe locul 1, poziţie din care a şi început anul
Poate că o fi judeţul Sălaj mic, însă este plin de valori din toate punctele de vedere. Sălajul se remarcă prin locuri şi peisaje de basm precum în Poiana Blenchii, dar şi prin sportivi care reprezintă cu mândrie şi succes judeţul la competiţii naţionale şi internaţionale. Unul dintre aceste nume este fără doar şi poate cel al lui Cornel Florean.
Legitimat la CSM Zalău şi antrenat de Ioan Leitan, Florean, deşi practică tenisul de câmp relativ de puţin timp, a reuşit să ajungă pe locul 1 la categoria sa de vârstă în clasamentul naţional. Totul a început în urmă cu aproximativ 5 ani, când la îndemnul lui Ioan Leitan, Cornel s-a apucat de acest sport. De atunci şi până în prezent, sălăjeanul a cucerit cam tot ce se putea cuceri la categoria sa de vârstă în tenisul de câmp, mai puţin Trofeul “Master Naţional Seniori”, denumit şi Turneul Campionilor.
La finele săptămânii, la Roman, în judeţul Neamţ s-a desfăşurat o nouă ediţie a Turneului Campionilor, iar precum în ultimii trei ani, Cornel Florean s-a aflat pe lista de start. Cel mai aproape de câştigarea turneului a fost anul trecut, când sălăjeanul a pierdut dramatic finala în setul decisiv în faţa lui Adrian Niculescu. În acest an, pe lista de start a categoriei de vârstă +50 s-au aflat nu mai puţin de cinci sportivi. Primul meci al acestei categorii a fost practic reeditarea finalei de anul trecut. Astfel, Cornel Florean şi Adrian Niculescu s-au duelat din nou într-un meci care ar fi trebuit să fie plin de suspans. N-a fost chiar aşa, iar Florean a venit cu lecţia învăţată. Sălăjeanul a controlat partida de la un capăt la altul şi în final s-a impus în două seturi, scor 6 – 3, 6 – 1.
În următoarele două jocuri Cornel Florean şi-a continuat forma deosebită în care s-a aflat şi împins de la spate de dorinţa arzătoare de a-şi adjudeca în premieră acest trofeu nu a întâmpinat nicio problemă. Astfel, după ce a trecut cu 6 – 4, 6 – 1 de Firel Bîrsan de la Unirea Focşani, sălăjeanul “l-a demolat” pe Cristinel Chiţimuş, de la ACS Sense, cu 6 – 0, 6 – 0. În ultimul meci al categoriei, Cornel Florean s-a luptat cu Ovidiu Petrescu. Dacă reuşea victoria, sălăjeanul îşi vedea împlinit visul cu ochii. Tenismenul pregătit de Ioan Leitan a început hotărât şi în primul set nu i-a dat nicio şansă lui Petrescu, câştigând cu 6 – 1.
Nici în cel de-al doilea set meciul nu a fost mai echilibrat, iar Cornel Florean s-a impus din nou, de această dată cu 6 – 3. Astfel, cu patru victorii din tot atâtea posibile, sălăjeanul a cucerit locul 1 şi în premieră s-a impus la Turneul Campionilor.
“De când am început tenisul, de vreo 5 ani, am fost de trei ori la rând la Turneul Campionilor şi anul trecut am pierdut în finală cu Niculescu, în set decisiv şi mi-am dorit să revin şi să am şi acest trofeu, deoarece este singurul care îmi lipsea”, ne-a spus Cornel Florean.
Pentru acesta, trofeul pentru primul loc nu a fost singurul cucerit de sălăjean la competiţia din judeţul Neamţ. Astfel, organizatorii competiţie au premiat la final şi sportivii de la fiecare categorie care nu au pierdut nici măcar un set. După succesul de la Turneului Campionilor, Cornel Florean a încheiat pentru al doilea an la rând pe locul 1 în clasamentul naţional al categoriei de vârstă +50 de ani.
“Asta mi-am propus. Mi-am zis că nu se poate ca la vârsta mea să nu ajung numărul 1 şi uite că am reuşit să închei anul pe primul loc pentru al doilea an la rând şi să câştig în premieră şi Turneul Campionilor”, ne-a spus Cornel Florean.
Având în vedere că Turneul Campionilor a fost ultimul din calendarul Federaţiei Române de Tenis în ceea ce îi priveşte pe sportivii de la categoria masters, Cornel Florean va participa în mijlocul lunii noiembrie la un turneu de gradul A, în Budapesta. Să specificăm faptul că la turneele de grad A participă doar tenismeni de calitate, jucători restraşi din activitatea de tenismen profesionist alegând deseori participarea la astfel de turnee.
