Connect with us

Fără categorie

SPECIAL. La doar 14 ani, un sălăjean a condus la centru o partidă de seniori!


Tânărul Adrian Negrean intră în istoria arbitrajului sălăjean, după ce la o vârstă fragedă a arbitrat un meci din Liga a V-a Sălaj, fiind delegat la partida dintre Someşul Gâlgău şi Recolta Agrij


Chiar dacă în ultimii ani, lotul judeţean de arbitri a suferit mult modificări şi au apărut foarte mulţi tineri dornici să împărtăşească meseria de arbitru, în cadrul CJA Sălaj se găsesc câţiva “cavaleri ai fluierului” cu calităţi şi cu o rată de progres foarte bună.

Unul dintre ei este Adrian Negrean (n. 25 decembrie 2002), care a început cursul de arbitri anul trecut, iar la o vârstă fragedă a şi fost delegat la meciuri de juniori. Conducerea arbitrajului sălăjean i-a dat credit tânărului, iar anul trecut Negrean a fost asistent la mai multe meciuri din Liga a V-a.

În primăvară, tânărul a debutat ca şi asistent şi la Liga a IV-a, dar adevărata provocare a avut loc duminică, când Adrian Negrea a fost delegat să conducă la centru prima partidă de la seniori, la doar 14 ani. Acesta a oficiat la jocul dintre Someşul Gâlgău şi Recolta Agrij, meci din Seria Est a Ligii a V-a, unde tânărul “central” spune că s-a descurcat bine.

“Am avut un sentiment frumos la acest meci. Recunosc că am avut şi mici emoţii, dar acestea au trecut după fluierul de start. Este o mare diferenţă faţă de meciurile de juniori şi implică o mai mare responsabilitate, dar cred că m-am descurcat bine pentru primul meci. Echipele nu mi-au creeat probleme, iar jucătorii au fost înţelegători”, ne-a declarat Adrian Negrean.

La doar 14 ani, Adrian Negrean are viitorul în faţă şi îşi propune să ajungă cât mai departe, chiar să devină arbitru FIFA.

“Sunt conştient că este nevoie de multă muncă, dar pe viitor îmi doresc să promovez în Liga a III-a, iar apoi să ajung cât mai sus. Mi-aş dori să ajung arbitru FIFA precum a fost domnul Ioan Onicaş. El mi-a dat câteva sfaturi bune, la fel şi Gabriel Bârjac, dar şi mentorii mei Flavius Seiche şi Alexandru Turian”, a mai spus tânărul arbitru.

Prin faptul că a arbitrat un meci de seniori la doar 14 ani, Adrian Negrean intră în istoria arbitrajului sălăjean. Tot la o vârstă atât de fragedă a mai condus un meci la centru în Liga a V-a şi Paul Mihai Lucaciu, în anul 2014.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie