Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău, victorie fără probleme în faţa “lanternei roşii”. GALERIE FOTO


Campioana României s-a impus în trei seturi în faţa celor de la CSU UV Timişoara. Doar prima parte a primului set a fost mai echilibrată, la primul time-out tehnic, gruparea de pe Bega fiind în avantaj. Cu toate acestea, timişorenii nu au reuşit să strângă mai mult de 17 puncte în acest duel


După un sezon foarte reuşit în stagiunea precedentă, în care ACS Volei Municipal Zalău s-a încununat drept campioana României, pentru prima dată sub această denumire, gruparea de la poalele Meseşului a început ca “din puşcă” şi acest sezon.

Sigur, nici adversarii nu au fost de speriat, însă aceste meciuri îi vor ajuta pe băieţii lui Marian Constantin să lege relaţii de joc pentru duelurile tari din acest sezon cu Arcada Galaţi, Tricolorul Ploieşti sau Steaua Bucureşti.

După victoriile categorice cu Ştiinţa Explorări Baia Mare şi “U” Cluj, în prima etapă intermediară din actuala stagiune, sălăjenii au primit vizita celor de la CSU UV Timişoara, grupare care se află în Divizia A1 datorită faptului că Banatul Caransebeş s-a retras. Gruparea de pe Bega nu a impresionat în primele două etape şi a venit la Zalău cu mici speranţe că pot obţine un rezultat pozitiv.

Cu toate acestea, în primul set, timişorenii au început foarte bine şi, surprinzător, s-au aflat mai mereu la conducere în startul partidei, iar la primul time-out tehnic, gruparea de pe Bega conducea cu 8 – 7. După această întrerupere, zălăuanii au luat mai în serios adversarul şi uşor uşor au început să se distanţeze. În cele din urmă, ACS Volei Municipal Zalău şi-a adjudecat fără probleme primul act, la 14.

În setul al doilea, CSU UV Timişoara a prestat pe alocuri un joc bun, iar actul secund a fost cel mai echilibrat. Totuşi, valoarea jucătorilor zălăuani, cumulată cu experienţa fiecăruia a făcut ca zălăuanii să gestioneze mult mai bine momentele cheie şi în final s-au impus cu 25 – 17, blocajul funcţionând excelent.

În setul trei, ACS Volei Municipal Zalău a condus de la început şi până la sfârşit, având în permanenţă avantaj de 5 – 6 puncte. În cele din urmă, Zalăul şi-a adjudecat setul la 15. Din nou, pentru sălăjeni, cel mai bun jucător a fost Rareş Bălean. Zălăuanul continuă jocul foarte bun din acest început de sezon şi în partida cu timişorenii, Bălean a obţinut 12 puncte pentru Zalău, următorii în acest top fiind Răzvan Mihalcea şi Filip Stoilovic, cu câte 7 puncte fiecare. De la timişoreni s-a remarcat Traian Gemănariu cu 9 puncte, urmat de debutantul Robert Vîrlan cu 6 puncte. De remarcat după această partidă este şi evoluţia foarte bună a lui Filip Constantin.

Pentru ACS Volei Municipal Zalău urmează duminică un nou duel pe teren propriu. Astfel, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”, sălăjenii vor primi vizita celor de la Unirea Dej.

Vom reveni şi cu o galerie foto de la această partidă.


ACS Volei Municipal Zalău – CSU UV Timişoara 3 – 0 (14, 17, 15)

ACS Volei Municipal: Rareş Bălean (12),  Răzvan Mihalcea (7), Filip Stoilovic (7), Leo Dal Bosco (6), Pawel Adamajtis (6), Vlad Cuciureanu (6), Mihai Tarţa (5 puncte), Filip Constantin (4), Mihai Gheorghiţă (3), Dobromir Dimitrov (1), Cornel Miron, Paul Şomoi, Phylyp Harmash şi Adrian Feher. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1