Connect with us

Ştiri din Sălaj

Noua conducere a Primăriei Cizer continuă proiectele demarate în comună. GALERIE FOTO


Cele mai importante proiecte pentru comunitate care sunt continuate de administraţia condusă acum de Ioan Pătcaş sunt reabilitarea Casei Lupuţ şi transformarea zonei într-un complex, care să redea viaţa ţăranului în urmă cu sute de ani, dar şi modernizarea a două cămine cultural din Cizer şi Pria


Comuna Cizer are începând cu luna iunie o nouă administraţie, condusă de Ioan Pătcaş, viceprimar cu atribuţii de primar. Săptămâna trecută, Consiliul Local Cizer a votat, cu şase voturi “pentru” şi unul “împotrivă” ca Vasile Crişan să devină consilier local cu atribuţii de viceprimar. Cei doi sunt acum la cârma primăriei şi duc mai departe proiectele demarate de vechea adminstraţie.

Casa Lupuţ se modernizează cu 176.000 de euro

Una dintre realizările cu care se mândreşte administraţia din Cizer este demararea lucrărilor  la amenajarea Casei Lupuţ. Defapt, acolo este vorba despre o gospodărie ţărănească care în trecut era o ruină.

Faţa gospodăriei se schimbă însă graţie unei investiţii începută pe vrema vechiului primar, pe care administraţia condusă de Ioan Pătcaş o continuă. Investiţia de la “Casa Lupuţ” se ridică la 176.000 de euro. Banii sunt proveniţi din fonduri europene.

Lucrările sunt în desfăşuare, acolo amenajându-se inclusiv  o parcare şi drum de acces. Gospodăria ţărănească va fi compusă din Casa Lupuţ şi alte trei imobile care redau vechea aşezare a locuitorilor din mediul rural. Trebuie să spunem că în trecut, gospodăria a fost abandonată în ruină. Complexul este amenajat în spatele Şcolii Gimnaziale “Horea” din Cizer.

Cămine culturale moderne

O altă investiţie cu care noua adminstraţie de la Cizer se mândreşte, şi despre care spune că se va demara curând, este reabiltiarea a două cămine culturale, din Cizer şi Pria. Valoarea proiectului este de 295.000 de euro.

Săptămâna aceasta au fost scoase la licitaţie lucrările pentru reabilitarea celor două cămine culturale, iar din primăvară se va trece la treabă. Va fi modernizat atât exteriorul clădirilor cât şi în interior, unde vor fi dotări “ca la carte”.

În cele două cămine culturale se vor putea organiza eveniemnte culturale cât şi a unor nunţi sau botezuri ale famililor din comună.

“Lucrările vor fi scoase la licitaţie iar din primăvară sigur se va trece la treabă şi se vor moderniza cele două cămine culturale”, spune Ioan Pătcaş.

La Cizer se doreşte construirea unei capele   

Primăria speră să obţină fonduri europene prin intermediul Grupului de Acţiune Locală “Poarta Transilvaniei” din care face parte pentru amenajarea unei capele în cimitirul din sat. Administraţia speră să obţină o finanţare de 50.000 de euro pentru acest proiect.

“Fac tot ce îmi stă în putere pentru a accesa aceste fonduri europene prin intermediul Grupului de Acţiune Locală şi pentru a realiza investiţia”, încheie Pătcaş.


“Mă bucur că am reuşit să am sprijinul Consiliului Local Cizer şi începând cu data de 1 octombrie să îşi intre în drepturi noul consilier local cu atribuţii de primar – Vasile Crişan. Sunt convins că alături de el, şi cu sprijinul consilierilor, să ducem mai departe proiectele începute în comună. Nu sunt adeptul discuţiilor, de aceea vreau în continuare să facem fapte cât mai bune, nu vorbe. Avem aceste trei proiecte importante pentru comunitate, care sunt prioritare, iar apoi vom vedea ce va urma. Le mulţumesc pe această cale tuturor persoanelor implicate în adminstrarea comunei care au înţeles situaţia în care ne aflăm şi totuşi sunt aici, alături de cetăţeni şi se zbat pentru dezvoltarea comunei”.

Ioan Pătcaş – viceprimarul comunei Cizer, cu atribuţii de primar


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj