Connect with us

Ştiri din Sălaj

Poliţiştii rutieri din Sălaj au dat amenzi de peste 3,4 milioane de lei în această vară


În perioada iunie – septembrie, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei şi au reţinut peste 500 de permise de conducere


Poliţiştii rutieri din Sălaj au avut o activitate intensă în perioada iunie – septembrie, în cadrul programului “Sezon Estival 2017” – au aplicat peste 12.000 de sancţiuni contravenţionale, iar valoarea lor se ridcă la suma de 3,4 milioane de lei, adică, în medie, o amendă a fost de 300 de lei! Cele mai multe sancţiuni contravenţionale – aproape 5.000 – au fost pentru încălcarea limitelor legale de viteză.

“În perioada 1 iunie – 15 septembrie, polițiștii sălăjeni au acționat, zilnic, în tot județul, pentru siguranţa cetăţenilor, dar și pentru prevenirea faptelor antisociale. O atenție deosebită s-a acordat siguranței rutiere, polițiștii acționând pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie și fluidizarea traficului.”, se arată într-un comunicat al IPJ Sălaj.

 

Concret, poliţiştii au aplicat 12.358 de sancţiuni contravenţionale, iar suma totală se ridică la 3.457.480 de lei! Asta înseamnă că, în medie, o sancţiune contravenţională s-a ridicat la suma de 279,77 de lei.

Din cele 12.358 de sancţiuni contravenţionale, cel mai multe amenzi au fost date pentru încălcarea limitelor maxime admise de viteză. Poliţiştii au depistat 4.929 de sălăjeni care au călcat prea tare pedala de acceleraţie. Au fost aplicate şi 56 de sancţiuni pentru consum de alcool la volan. Celelalte sancţiuni au fost pentru alte abateri de la regulile de circulaţie a autovehiculelor pe drumurile publice din judeţ.

Totodată, în comunicatul remis de IPJ Sălaj, se arată că au fost reţinute 537 de permise de conducere, cele mai multe dintre acestea fiind reţinute pentru viteză – 174 de permise. Asta înseamnă că, din numărul total de permise reţinute de poliţişti, 32 la sută au fost pentru viteză.

Totodată au fost retrase şi 335 de certificate de înmatriculare.

Poliţia a postat în comunicat şi un exemplu de încălcare a regulilor de circulaţie.

 

“Polițiștii Postului de Poliție Ileanda au depistat miercuri, 13 septembrie, la ora 14.40, un bărbat de 35 ani, din Zalău, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 109 E, pe raza comunei Rus.

La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul Penal”, se arată în comunicatul IPJ Sălaj.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj