Connect with us

TENIS

Daniel Sitaş, Alin Mercea, Cristian Tărău şi Ionuţ Bălăjel, pe podium la turneul “Pamira Tenis” de la Sibiu.  GALERIE FOTO


Cei patru zălăuani au avut o prestaţie bună la competiţia organizată la unul dintre cele mai reprezentative oraşe ale culturii româneşti, la startul căreia s-au aflat peste 60 de concurenţi din aproape 10 judeţe


În week-end, la Sibiu a avut loc o nouă ediţie a competiţiei “Pamira Tenis”, un Turneu Gold Plus Tenis Partener. Evenimentul s-a desfăşurat pe baza sportivă la care a avut loc şi Open Sibiu din anul 2017, iar la start s-au aflat peste 60 de iubitori ai sportului “alb” din judeţele Sibiu, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Alba, Mureş, Hunedoara, dar şi din capitală.

Judeţul nostru a fost reprezentat de patru concurenţi, este vorba despre Ionuţ Bălăjel şi Cristian Tărău la concursul rezervat participanţilor de nivelul 5 (n. r. nivelul 4 corespunde începătorilor, în timp ce nivelul 9 se apropie cel mai mult de tenisul de performanţă), Alin Mercea (nivelul 6) şi Daniel Sitaş (nivelul 7).

Astfel, Daniel Sitaş a câştigat două meciuri în faza grupelor (6-1/6-3; 6-2/6-3), pentru ca în sferturi să îşi învingă destul de clar adversarul (6-3/6-2). În semifinale, zălăuanul nostru a pierdut la mare luptă în faţa favoritului numărul doi (3-6/6-3/5-7), adjudecându-şi locul trei.

Şi Alin Mercea a câştigat partidele din grupe, deşi unul dintre ele a fost unul încins în care s-a impus după super tie-break (7-6(4)/0-6/10-4)! În sferturi, zălăuanul a trecut uşor de adversarul său (6-2/6-0) şi la fel se părea că va fi şi în semifinale.

După ce câştigase primul set şi în setul doi avea 3 – 0 la ghemuri, Mercea şi-a luxat încheietura mâinii şi a fost nevoie de îngrijiri de la medicul competiţiei. Într-un final, meciul a continuat şi adversarul s-a impus cu 6 – 3. Deşi nu se afla la capacitate maximă, sălăjeanul a tras din dinţi şi a câştigat în setul decisiv, calificându-se în finală!

În ultimul act, Alin Mercea a fost obligat să se recunoască învins după un meci strâns (4-6/4-6), dar el se poate lăuda cu poziţia secundă!

La concursul de nivelul 5, Ionuţ Bălăjel a ajuns fără emoţii până în finală, câştigând clar patru partide. Şi în ultimul act, zălăuanul putea să fie învingător în faţa favoritului numărul I (4-6/7-5 9-11), dar a pierdut în tie-break, deşi avusese numai puţin de trei mingi de meci! Cu toate acestea, Bălăjel s-a clasat pe locul secund.

În fine, tot la aceeaşi categorie, Cristian Tărău a trecut fără emoţii de adversarii din grupe şi din sferturi, dar s-a oprit în semifinale, unde a fost învins clar de acelaşi favorit I. Cu toate acestea, zălăuanul a închis podiumul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS