Connect with us

TENIS

O tenismenă de la CSM Zalău, dublă medaliată la Naţionale!


La Campionatul Naţional rezervat categoriei de vârstă 8 – 10 ani de la Câmpulung, Alesia Sferlea a cucerit medalia de aur la dublu, iar la individual şi-a adjudecat “argintul”, după ce a pierdut dramatic finala mare


Localitatea Câmpulung a găzduit începând cu data de 22 septembrie şi până pe 24 decembrie întrecerile Campionatului Naţional Individual pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 10 ani. La campionat au participat 85 de fete şi 80 de băieţi de la 35 cluburi din întreaga ţară, iar printre cei 165 de compeitori s-au regăsit şi cinci sportivi legitimaţi la CSM Zalău.

Copiii de la CSM Zalău au trecut cu bine de meciurile preliminare

În întrecerea feminină, CSM Zalău a fost reprezentat de Alesia Sferlea, Camelia Chira şi Demjen Kata, iar în competiţia masculină de Matei Pop şi Mihai Virca. Toţi cei cinci sportivi sălăjeni au reuşit să ajungă pe tabloul principal. În faza grupelor preliminare, Camelia Chira a reuşit să obţină două victorii cu scorul de 3-0 în faţa Andreei Enea şi a Nataliei Ionaşcu şi să termine pe locul 1 în grupă, iar Demjen Kata a suferit două eşecuri, dar a terminat grupa pe locul 2 şi a obţinut calificarea pe tabloul principal de 64 de sportive.

Cea de-a treia reprezentantă a CSM-ului în întrecerea feminină, Alesia Sferlea a pornit competiţia din postură de favorită la titlul naţional şi nu a fost nevoită să treacă prin emoţiile jocurilor de calificare. În întrecerea masculină, Mihai Virca şi Matei Pop au trecut fără emoţii de calificări. Atât Matei cât şi Mihai au obţinut câte două victorii cu 3-0 în calificări şi au făcut şi ei, la rândul lor, pasul spre tabloul principal de 64.

Greul a început în meciurile eliminatorii

Din păcate, Mihai Virca a pierdut în primul tur cu 3-0 în faţa lui Kiss Bence şi a reminat competiţia pe locuirle 33-64. Cel de-al doilea zălăuan aflat pe tabloul principal, Matei Pop, a trecut în primul tur cu scorul de 3-1 de Andrei Niculaie, dar s-a oprit în turul al doilea, unde a pierdut cu scorul de 3-1 în faţa lui Vlad Sima şi a terminat concursul pe locurile 17-32. În întrecerea individuală feminină, Demjen Kata s-a oprit după primul tur de pe tabloul principal, iar Camelia Chira a avut un parcurs destul de lung şi a terminat ediţia din acest an a naţionalelor pe locurile 9-16, obţinând două victorii în meciurile de pe tabloul principal, plus alte două în grupele de calificare.

Alesia Sferlea aproape de perfecţiune la Câmpulung

Intrată în concurs din postură de favorită numărul 3 la câştigarea titlului de campioană naţională, Alesia Sferlea a fost la un pas de perfecţiune, dar din păcate, în finală, s-a crezut campioană înainte de finalizarea meciului.

Evoluţiile sportivei născute la Oradea şi care trăieşte în oraşul de pe malul Crişului au fost uluitoare la ediţia din acest an a campionatului Naţional. Din păcate, doar un ghinion şi o evoluţie inexplicabilă în partea a doua a finalei au privat-o pe Alesia de titlul naţional la simplu. Antrenată de Victor Puie, Alesia a avut o evoluţie metronomă în cadrul naţionalelor. Alesia a trecut pe rând, cu acelaşi scor, 3-0, de Teodora Iordan în primul tur, Alexandra Florescu în turul al II-lea, Iulia Crăciun în sferturile de finală şi Mara Moca, principala favorită la titlul naţional, în semifinalele competiţiei.

În ultimul act, Alesia Sferlea a avut un debut perfect şi a condus cu 2-0 pe seturi. Aflată la un singur set de titlul de campioană naţională, sportiva de la CSM Zalău s-a relaxat prematur, iar adversara sa, Bianca Mei-Roşu de la LPS Constanţa a profitat din plin şi a egalat situaţia la seturi, 2-2, şi a trimis meciul în decisive.

Evoluţia Alesiei nu a fost tocmai rea în ultimul set, însă antrenorul Victor Puie a fost nevoit să ceară time out la scorul de 8:6 în favoarea constănţencei. Indicaţiile tehnicianului zălăuan s-au făcut resimţite în jocul sportivei sale şi Alesia a revenit pe tabelă şi chiar a preluat conducerea, 10:8. Din păcate, finalul a aparţinut adversarei sale care a revenit pe final de joc şi a câştigat setul decisiv cu 12:10 şi a intrat în posesia titlului de campioană, în timp ce Alesia Sferlea a fost nevoită să se mulţumească cu medalia de argint.

Răzbunare în proba de dublu

Misiunea antrenorului Victor Puie nu a fost deloc una uşoară. După eşecul greu de digerat din finala probei de simplu, tehnicianul zălăuan a trebuit să-şi mobilizeze sportive pentru a avea o evoluţie bună în concursul de dublu unde eleva sa a făcut pereche cu Mara Moca de la CS Romgaz Mediaş.

Alesia şi Mara au început proba de dublu alături de alte 31 de cupluri şi au intrat în concurs din postura de favorite principale la medaliile de aur. Spre satisfacţia celor doi antrenori care se ocupă de pregătirea celor două fete, parcursul cuplului Sferlea / Moca a fost unul perfect, cele două sportive cedând doar un singur set pe parcursul întrecerii, în faza semifinală. În primul tur, cuplul Sferlea / Moca a trecut cu 3-0 de cuplul Anna Denes / Eszther Vargyasi, iar în turul doi au trecut tot cu 3-0 de cuplul format din Alesia Vasile şi Maria Niţă şi au făcut pasul în sferturile de finală unde au mai bifat o victorie, tot cu 3-0, în faţa cuplului alcătuit din Eva Lazăr şi Iulia Crăciun.În semifinalele probei de dublu, Alesia Sferlea şi Mara Moca s-au impus cu 3-1 în meciul contra cuplului Delia Leanca / Ana Maria Stancu şi au făcut pasul în ultimul act al întrecerii.

Finala a fost o dulce răzbunare pentru Alesia Sferlea care a reuşit să o învingă alături de Mara Moca pe Bianca Mei-Roşu, campioana probei de simplu, care a făcut pereche cu Cristina Sîngeorzan de la LPS Bistriţa. “Sunt mulţumit de rezultatele obţinute, dar sunt dezamăgit puţin de locul 2. După cum a jucat şi a evoluat după Euro Mini Champs, cred că putea să câştige! La cum a jucat şi acum, la Campionatul Naţional,  cred că merita titlul de campioană şi în proba de simplu. Din păcate, cred că la scorul de 2-0 din finală s-a văzut deja câştigătoare. Ăsta este sportul… se întâmplă chiar şi la case mai mari. Sunt copii şi se întâmplă astfel de lucruri. Îmi pare rău pentru ea şi bineînţeles pentru părinţi. Alesia este din Oradea şi face parte dintr-o familie care investeşte foarte mult în acest sport. Părinţii fac mari eforturi şi ar fi fost plăcut să câştige ambele titluri” a afirmat Victor Puie, antrenorul sportivei şi al secţiei de tenis de masă a Clubului Sportiv Municipal Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS