Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un grup de migranţi din Irak au “aterizat” tocmai în Sălaj


Şase persoane din Asia, dar care aveau viză de reşedinţă în Timişoara, au fost remarcate într-un parc din localitatea Crasna. Autorităţiile locale au intervenit prompt, iar migranţii au fost conduşi la sediul Primăriei de unde au fost transportaţi la Zalău pentru mai multe investigaţii, ţinând cont că refugiaţii nu cunoşteau nicio limbă de circulaţie internaţională, doar au arătat prin semne că au ajuns aici cu… trenul?!


Un grup de refugiaţi din Irak, format din trei femei, un bărbat şi doi copii au fost remarcaţi ieri în parcul dintre blocurile din localitatea Crasna, de mai mulţi săteni care au alertat autorităţile locale.

La scurt timp oamenii legii din Crasna au intervenit şi au legitimat cele şase persoane.

Se pare că este vorba de o familie, formată dintr-un bărbat, trei femei, dintre care două de 20 de ani şi doi băieţi de vreo 8-10 ani. Din păcate, nimeni nu a putut  comunica cu aceştia, pentru că nu ştiau nici limba română, nici limba engleză.

Totuşi bărbatul, a “rupt” câteva cuvinte în engleză. Până la urmă singura formă de comunicare a fost prin semne, ei arătând că au ajuns la Crasna cu… trenul?!

Administratorul public al comunei Crasna, Vincze Sandor, cel care a intervenit în acest caz, ne-a declarat că grupul de migranţi s-a comportat civilizat, au stat pe două bănci şi au discutat liniştit.

“Am identificat şase persoane. I-am condus la Primărie unde au fost sub paza organelor legii. Au stat acolo o oră jumătate până când au venit cei de la Zalău, care i-au preluat şi dus pentru a-i investiga. Nu am putut comunica cu ei decât prin semne şi ne-au arătat că au venit la Crasna cu trenul, dar nu înţeleg cum..probabil până la Şimleu Silvaniei sau până la Zalău. Au avut un comportament civilizat cât au stat în Crasna”,ne-a declarat Vincze Sandor.

Cei şase migranţi au viză de refugiat cu reşedinţa în oraşul Timişoara, viză valabilă până mâine, 29 septembrie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj