Connect with us

FOTBAL

Clipe de coşmar la un meci din Liga a V-a: un arbitru de doar 15 ani a fost transportat cu ambulanţa de la terenul de fotbal la spitalul din Zalău!


Crina Daniela Morar, delegată pentru a arbitra partida dintre Recolta Agrij şi AS Creaca Jac s-a acidentat grav la începutul meciului, iar în minutul 18 a părăsit suprafaţa de joc. A fost nevoie de intervenţia a două ambulanţe, una de la SMURD şi o autospecială cu medic, care a trasnportat-o pe tânăra în vârstă de doar 15 ani la urgenţă


Meciul dintre Recolta Agrij şi AS Creaca Jac, încheiat cu scorul de 2-0, ce s-a disputat ieri de la ora 14.00 a fost umbrit de o accidentare gravă a tinerei în vârstă de doar 15 ani, Crina Daniela Morar (n. 19.07.2002), care a fost delgată de AJF ca arbitru asistent 2.

Medicii de pe ambulanţă i-au pus un diagnostic destul de grav: stare de inconştienţă, traumatism cranio-cerebral, contuzie la coloană şi contuzie la cot.

Totul s-a petrecut în primele minute ale partidei, când adolescenta a căzut în timp ce semnaliza o fază de joc. Se pare că lovitoru a fost atât de gravă, încât durerea s-a acentuat în următoarel minute, şi nu a mai putut continua să arbitreze. În minutl 18, când arbitrul de la centru a oprit partida pentru că mingea a depăşit suprafaţa de joc, tânăra arbitră l-a semnalizat pe central şi i s-a plâns că nu mai poate continua să arbitreze pentru că nu îşi mai putea mişca mâna stângă!

Ceilalţi doi colegi arbitrii – Vasarhely Ionuţ (central) şi Tudor Mureşan (asistent 1), respectiv observatorul Mihai Ghidali, au decis ca tânăra arbitră să fie scoasă de pe teren şi dusă la vestiare, unde a primt primele îngrijiri medicale de la asistentul medical prezent la meci. Iulian Vlaicu, viceprimarul comunei Agrij a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă 112. După 35 de minute, la faţa locului a intervenit o ambulanţă SMURD care i-a oferit tinerei primele îngrijiri medicale, iar la scurt timp a intervenit o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj cu medic care a transportat-o pe Daniela la Unitatea Primiri Urgenţe.

“Am intervenit la ora 14.49 la ternul de sport din Răstolţu-Deşert unde am preluat o tânără de 15 ani. Am transportat-o la UPU cu multiple tramatisme. Tânăra se afla în stare de inconştienţă dar avea şi un traumatism cranio-cerebral, o contuzie la coloana vertebrală şi o contuzie la cot”, ne-a spus Liviu Varga, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj.

În locul tinerei arbitre, cei doi delegaţi ai formaţiilor au decis să intre şi să arbitreze observatorul jocului – Mihai Ghidali.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL