Connect with us

FOTBAL

Moment istoric în fotbalul din Sălaj. O fată joacă în competiţiile oficiale de băieţi! 


Originară din Gîrbou, Ana Sălăjean a fost legitimată la juniorii E de la Rapid Jibou, fiind titulară în primul joc din noul sezon. Antrenorul Vlad Paşcalău spune că fata este una dintre cei mai buni jucători ai generaţiei


În anii trecuţi, prezenţa unei reprezentantă a sexului frumos în lotul unei echipe de băieţi în competiţiile fotbalistice oficiale, era doar o glumă frumoasă. În acest an, însă, în regulamentele FRF a fost introdus un paragraf ce permite ca fetele să poată evolua în competiţiile oficiale dedicate băieţilor.

La finalul acestei săptămâni, am remarcat în Sălaj şi primul caz de acest gen! Astfel, la partida de juniori E dintre Rapid Jibou şi CS Viitorul Zalău, în teren s-a aflat şi o fată… Ana Sălăjean are 12 ani şi este originară din comuna Gîrbou. Iubirea faţă de “sportul rege” face ca tânăra din Sălaj să facă sacrificii pentru a-şi îndeplini un vis, acela de a devenit un mare fotbalist!

Cum în judeţul nostru nu există nicio echipă feminină, Ana şi-a luat inima în dinţi şi s-a legitimat la Rapid Jibou. Deşi are 12 ani, ea joacă în Campionatul Judeţean de juniori E, în care evoluează copii de 10 ani, deoarece regulamentele îi permit acest lucru.

Ca urmare, fotbalista noastră face peste 20 de kilometri de trei ori pe săptămână, ea fiind prezentă la antrenamentele conduse de Vlad Paşcalău, pentru ca spre final de săptămână să joace meciurile oficiale!

În prima etapă, echipa din Jibou a fost depăşită net de CS Viitorul Zalău (scor 0 – 9), însă Ana Sălăjean a evoluat promiţător în defensivă şi antrenorul ei spune că fata poate juca tot atât de bine şi în linia mediană.

“Îi place fotbalul. Să se uite, dar şi să joace. Deşi a fost legitimată doar săptămâna trecută, fetiţa a fost titulară. Chiar are calităţi şi pot spune că ea este unul dintre cei mai buni jucători ai generaţiei de la Raid Jibou! Noi ne bucurăm că tinerii vin spre fotbal, cu atât mai mult cu cât vedem o fată între noi. Încercăm să o ajutăm şi să progreseze, pentru ca peste ani şi ani ea să ajungă la Naţionala României, ceea ce este şi unul dintre visele ei”, ne-a declarat Vlad Paşcalău, cel care în această vară a fost desemnat antrenor al acestei grupe de copii.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL