Connect with us

ALTE SPORTURI

Juniorul Balint Tibor a câştigat ediţia din acest an. GALERIE FOTO

Sâmbăta trecută, în cadrul Bazei Sportive Onix Traian s-a derulat cea de-a IV-a ediţie a Cupei “Sportul Sălăjean” la şah. În mod normal, evenimentul organizat de ziarul Sportul Sălăjean în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj şi Asociaţia Judeţeană de Şah ar fi trebuit să aibă loc cu o săptămână mai devreme, însă unele probleme organizatorice au făcut ca turneul să se deruleze abia la finalul săptămânii trecute. La start s-au aliniat şahişti de toate vârstele, împărţiţi în două categorii: legitimaţi şi nelegitimaţi. Sigur, în cazul şahiştilor legitimaţi este vorba despre copii. În concurs, legitimaţii au fost amestecaţii cu nelegitimaţii. Însă, premierea s-a făcut separat, în funcţie de numărul de puncte acumulate. Meciurile au fost de un înalt nivel tehnic, juniorii pregătiţi de maestra Csilla Sajter făcând faţă cu succes mai experimentaţilor lor adversari. S-au jucat 7 runde în sistem elveţian, iar timpul de joc a fost de 40 de minute pe jucător.

La final, s-au stabilit şi câştigătorii. Juniorul Balint Tibor s-a evidenţiat în mod deosebit, câştigând concursul şi la general. Deci, nu numai la categoria legitimaţi. Însă, organizatorii nu şi-au încălcat principiul de premiere, iar Balint Tibor a fost premiat la categoria şahişti legitimaţi. Pe locul secund s-a clasat Simina Pop, urmată de Codrin Diac. Pe locul IV l-am regăsit pe Alexandru Ciordaş. La categoria şahişti nelegitimaţi, supremaţia a fost câştigată de Liviu Zaharia. Bighe Victor l-a urmat îndeaproape, iar un alt Victor, dar Marincaş, de această dată, a închis podiumul. Câştigătorii au primit cupe, diplome şi ceasuri de şah, iar organizatorii au ţinut să aducă mulţumiri Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj, care a pus la dispoziţie premiile.

“A fost o competiţie reuşită, partidele jucate fiind de un foarte bun nivel tehnic. Copiii chiar au avut evoluţii de apreciat în faţa oponenţilor lor mai în vârstă. Mulţumim Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj pentru sprijinul acoradat, dar în primul rând, ziarului Sportul Sălăjean pentru iniţiativa de a duce mai departe această competiţie, ce a ajuns deja la cea de-a IV-a ediţie”, a declarat Viorel Farcaş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah.                               Ciprian PETRAN

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI