Connect with us

Ştiri din Sălaj

Prejudiciu de 7,5 milioane de lei. Dezvăluiri incredibile în urma percheziţiilor de la CFR Jibou în dosarul furtului de motorină din locomotive


Poliţişti din Cluj împreună cu oficiali ai CFR Călători au efectuat azi de dimineaţă percheziţii în Depoul Jibou dar şi în Satu Mare şi Cluj. Descinderile au vizat furtul de motorină din locomotive.  Dosarul este însă unul mult mai mare, având “rădăcinile” în Timişoara. Prejudiciul se ridică la suma de 7,5 milioane de lei.


În această dimineață, Polițiștii de la Transporturi Feroviare Cluj au descins în depourile CFR Călători din Jibou, Satu Mare şi Cluj.

CFR Călători a ieşit public cu un comunicat de presă în care susţine că percheziţiile au fost aprobate în urmă cu două zile, pe 4 septembrie, când conducerea CFR Călători a anunţat organele de cercetare penală despre faptul că există suspiciunea că se fură motorină din locomotive.

Din primele cercetări reiese că pentru a putea fura motorină, cei implicaţi în dosar, anunţau că au alimentat trenurile la captacitate maximă. Gafa lor a fost că, de multe ori, anuţau cifre imense, de multe ori chiar raportau că au alimentat rezervoarele cu o capacitate de motorină mai mare decât putea să încapă în rezervorul trenului. De multe ori trenurile erau alimentate de către persoane care se aflau în afara orelor de muncă, susţin oficialii CFR Călători.

Furturile de motorină s-au realizat în perioada ianuarie 2016 – iulie 2017. Persoanel învinuite sunt cercetate pentru infracţiunea de delapidare şi fals intelectual.

Percheziţiile de astăzi au început la ora 8 şi s-au desfăţurat simultan în depourile Jibou, Cluj şi Satu Mare. Organele de cercetare au ridicat înscrisuri cu privire la situaţiile de alimentare cu combustibil în afara programului, mai spun cei de la CFR Călători.

La nivelul activității CFR Călători s-au realizat încă de la începutul anului trecut mai multe asemenea acțiuni cu scopul de a STOPA furturile și vor continua la nivel naţional, în toate locațiile feroviare.

”Este absolut necesar să stopăm aceste practici care păgubesc compania. Pasagerii noştri merită respect, iar respectul presupune grija față de bunul și de banul public”, a declarat Iosif Szentes, Directorul General CFR Călători.

Oficialii CFR Călători susţin că există un dosar mare pe această temă, ce îşi are “rădăcinile” în Timişoara. Prejudiciul din dosar se ridică la 7,5 milioane de lei!

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj