Connect with us

FOTBAL

Mobilizare exemplară. Sute de persoane au donat sânge pentru tânărul fotbalist Paul Markus


La Centrul de Transfuzie Sanguină Zalău s-a înregistrat o prezenţă record de donatori. În doar o zi, peste o sută de colegi, prieteni şi coechipieri din echipa Luceafărul Valcău s-au mobilizat şi au donat, alte zeci de persoane sunt aşteptate să doneze şi mâine 


Peste o sută de persoane au donat sânge în Zalău şi Cluj, pentru tânărul fotbalist Paul Markus, de la echipa Luceafărul Valcău, care a fost implicat sâmătă într-un teribil accident rutier petrecut în Cluj-Napoca.

Ilieş Cristina, directorul Centrului de Transfuzii Zalău, ne-a declarat astăzi că este o situaţie fără precedent la Zalău, unde s-au prezentat în doar o zi 91 de donatori, în condiţiile în care, media de persoane care donează este 30 de persoane pe zi!

“Este o situaţie fără precedent. Au donat astăzi 91 de persoane, în contextul în care media pe zi este de 30 de donatori. Paul are nevoie de grupa 0 pozitiv, însă poate dona oricine, cu orice grupă de sânge, pentru că noi analizăm sângele şi facem schmb cu colegii din ţară. Din păcate avem unele probleme la Centrul de Transfuzii, inclusiv lipsa de personal, astfel că am reprogramat şi pentru mâine din donatori. Sunt aşteptaţi şi mâine mulţi donatori care sunt solidari cu Paul Markus. Sângele recoltat astăzi va fi trimis în cursul zilei de mâine la Cluj, pentru a ajunge la Paul”, ne-a declarat Ilieş Cristina.

Şi colegii tânărului fotbalist de la echipa Luceafărul Valcău s-au mobilizat exemplar şi au donat astăzi sânge pentru Paul.  Conducătorul echipei din comuna Valcău de Jos ne-a spus astăzi că jucătorii pregătesc şi un banner de încurajare pentru Paul pe care îl vor afişa duminică la partida pe care o vor juca acasă împotriva celor de la AS Carastelc.

“Au donat astăzi colegii de la echipă, dar şi prieteni şi apropiaţi. Au fost şi mulţi colegi de ai săi de la Colegiul Naţional Simion Bărnuţiu din Şimleu Silvaniei, pentru că el a terminat anul trecut liceul, dar s-a donat şi în Cluj, în special colegi de ai săi de facultate au donat. La meciul de duminică pregătim un banner de încurajare pentru Paul, pe care să îl afişăm la începutl meciului”, ne-a declarat conducătorul echipei, Mircea Gui.

Paul Markus este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj la ATI. Surse apropiate tânărului ne-au spus că a fost în comă, şi-a revenit, s-a trezit, ba chiar mai mult, şi-a recunoscut părinţii care erau alături de el în spital, însă medicii au decis să-l adoarmă pentru a nu resimţii durerile provocate în urma accidentului.

Monica Costin, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a declarat pentru colegii de la Ziarul Clujean că tânărul este internat cu contuzie pulmonară, traumatism cranio-cerebral şi că este intubat şi ventilat mecanic.

Reamintim că Paul Markus, fotbalistul echipei Luceafărul Valcău, în vârstă de doar 19 ani, a fost implicat sâmbătă într-un teribil accident rutier petrecut în Cluj-Napoca, în zona Metro.

Evenimentul teribil a avut loc în jurul orei 11.10, când tânărul s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, iar un Mercedes care circula dinspre Cluj-Napoca spre Gilău, nu a oprit şi l-a lovit pe tânărul sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL