Connect with us

Ştiri din Sălaj

Satul Hereclean a îmbrăcat straie de sărbătoare. Galerie FOTO şi VIDEO!


Asociaţia “PRO HERECLEAN”, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local au organizat ieri Ziua Satului Hereclean, o sărbătoare ajunsă la cea de-a doua ediţie care a adus acasă mulţi fii ai satului plecaţi în alte judeţe şi chiar peste hotare


Ajunsă la cea de-a doua ediţie, Ziua Satului Hereclean a fost un real succes, gustat din plin de fiii satului care s-au întors să viziteze locurile natale. Au sărbătorit ieri sute de localnici dar şi fiii ai satului plecaţi în alte judeţe sau peste hotare.

Evenimentul a debutat duminică dimineaţa la ora 9.30 când a avut loc Sfânta Liturghie la biserica din sat ce poartă hramul “Naşterea Maicii Domnului”.

A urmat apoi o slujbă de mulţumire, ocazie cu care preotul paroh Andrei Urs a acordat diplome de excelenţă din partea parohiei pentru Primăria şi Consiliul Local Hereclean şi pentru alţi localnici care s-au implicat în a sprijini parohia din sat. S-a ţinut apoi un parastas pentru eroi, iar apoi s-au depus jerbe de flori la monumentul eroilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial.

De la oa 12.00 a vut loc masa festivă la care au participat peste 250 de fii ai satului, iar de la ora 15.00 a început spectacolul artistic. Au urcat pe scenă Flaviu Pop şi formaţia Sălăjenii, Ansamblul Folcloric Profesionit “Meseşul”, solista Geanina-Monica Sabou, iar seara s-a încheiat la ora 20.30 cu n superb foc de artifici.

Tinerii din sat au petrecut până târziu în noapte la balul unde a cântat Tinu Lazăt şi Formaţia.

Trebuie amintit că în cadrul evenimentului a avut loc şi o şezătoare, pusă la punct de către preotul satului.

La întregul eveniment a fost prezent şi primarul comunei, Dobrai Francisc.

Organizatorii evenimentului le mulţumesc sponsorilor pentru întreg sprijinul acordat, printre ei numărându-se SC Iazul, SC Sigma Art, SC Info Plus, SC Avril, SC Euro Build şi SPORTUL SĂLĂJEAN! 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj